23948sdkhjf

Turbulent år for Danish Crown

Omkostningsreduktioner og voldsomme veterinærudgifter har været en udfordring for Danish Crown i 2008.
Det er et styrket Danish Crown, der i dag kunne fremlægge resultatet for et meget turbulent regnskabsår.

På trods af årets udfordringer har virksomhedens internationale udvikling ikke stået stille, og både forædlings- og ferskkødssektoren står styrket foran et nyt regnskabsår.

Omsætning steget med 6 procent
I et år med faldende dansk kødproduktion er Danish Crowns omsætning steget med seks pct. – bl.a. gennem tilkøb i udlandet.

Især på kapacitetssiden har året været præget af store udfordringer – fra en manglende kapacitet ved årets begyndelse på grund af sidste års brande til en overskydende kapacitet på grund af en faldende slagtesvinsproduktion.

- Danish Crown har flere gange i løbet af året vist, at vi er i stand til at træffe de ansvarlige beslutninger, der skal til – også når det har svære konsekvenser. Vi har i dette år sagt farvel til ca. 1600 medarbejdere for at sikre, virksomheden er gearet til den øjeblikkelige situation på markedet, siger administrerende direktør Kjeld Johannesen.

Året præget af høje omkostningsreduktioner
Året har været præget af fokus på omkostningsreduktion, og her har blandt andet en voldsom stigning i veterinærudgifter været årsag til for høje omkostninger.

- Med en stigning på 40 pct. i forhold til året før har veterinæromkostningerne betydet en stor udfordring for Danish Crowns konkurrencedygtighed på det globale marked. Desuden har det globale marked været under stor forandring. Danish Crowns primære højprismarkeder har været under betydeligt pres – bl.a. på grund af fald i valutaerne, siger Kjeld Johannesen.

- Med en kolossal indsats har medarbejdere og ledelse taget fat om udfordringerne, og her i begyndelsen af det nye regnskabsår står vi styrket. Betydelige udgifter til lukninger og fratrædelsesordninger er afholdt i det seneste regnskab, og markederne bevæger sig atter til Danish Crowns fordel, siger Kjeld Johannesen.

I et år, hvor konjunkturerne ikke har været med den internationale kødindustri, har Danish Crown demonstreret sin evne til at håndtere situationen, så vi er kommet fornuftigt gennem situationen. Især koncernens virksomheder i UK har bidraget til koncernens robusthed i et markedsmæssigt uroligt år.

Restbetalingen på 60 øre for svin, 65 øre for søer og 70 øre for kreaturer afspejler den meget stramme noteringspolitik, der har været ført igennem året på grund af de økonomiske udfordringer i primærproduktionen.

- Manglende miljøgodkendelser har sammen med en økonomisk betinget hurtigere strukturudvikling betydet et fald i slagtesvinsproduktionen. Det har været et meget hårdt år for Danish Crowns ejere, og det har virksomheden over året forsøgt at afbøde i det omfang, det har været muligt. Og det afspejler sig i restbetalingen, siger bestyrelsesformand Niels Mikkelsen.

Finanskrisen, der præger regnskabsårets udgang, påvirker i hård grad virksomhedens ejere, men har samtidig vist, at netop andelsstrukturen er en stærk og tidssvarende virksomhedsstruktur.

- Vores finansstrategi er robust, og selskabets ejerform betyder, at netop ejerne af Danish Crown kan regne med stabilitet og sikkerhed, siger Niels Mikkelsen.




Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093