23948sdkhjf

Danish Crown henter Carlsberg-direktør ind i bestyrelsen

Søren Brinck, der er koncerndirektør for strategi og digitalisering i Carlsberg Breweries, bliver fra nytår nyt bestyrelsesmedlem i Danish Crown. 

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

-Det er mig en glæde at byde Søren Brinck velkommen i vores bestyrelse. Han har en række kompetencer og megen ledelseserfaring, som vil være et godt bidrag til arbejdet med udviklingen af Danish Crown og skabelsen af en bæredygtig fødevareproduktion, siger slahterikoncernens bestyrelsesformand, Erik Bredholt.

Søren Brinck blev cand. merc. fra Aarhus Universitet i 2000 og arbejdede derefter som konsulent i Accenture og med kommerciel udvikling i Arla Foods. I 2006 blev han ansat i Carlsberg som direktør for Commercial Excellence. Derefter har han klatret ad karrierestigen i Carlsberg og fik af tre omgange landeansvaret for Carlsbergs aktiviteter i henholdsvis Grækenland, Norge og endelig i Danmark.

- Jeg ser virkelig frem til at blive en del af bestyrelsen i en ikonisk dansk fødevarevirksomhed som Danish Crown, hvor jeg glæder mig til at deltage i den videre udvikling af virksomheden sammen med den øvrige bestyrelse og ledelse, siger Søren Brinck.

Hos Danish Crown bliver han et af fire bestyrelsesmedlemmer, som ikke er andelsejere i Danish Crown. De fire uafhængige bestyrelsesmedlemmer udpeges af bestyrelsen i Danish Crown AmbA og supplerer de seks ejervalgte bestyrelsesmedlemmer og tre medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

Bestyrelsesposten bliver ledig, fordi Mads Nipper, CEO i Ørsted, i februar meddelte, at han udtræder som uafhængigt medlem af Danish Crown -bestyrelsen ved regnskabsårets udgang efter mere end seks år på posten. 

Med hans udtrædelse bliver næstformandsposten i Danish Crown samtidig ledig, og Danish Crown AmbAs bestyrelse foreslår derfor det nuværende uafhængige bestyrelsesmedlem Camilla Sylvest, koncerndirektør i Novo Nordisk, som ny næstformand.

Danish Crown A/S konstituerer sig med valg af formand og næstformand på det første møde i det nye regnskabsår.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125