23948sdkhjf

Bedre vilkår for små fødevareproducenter

Alt for mange gode ideer drukner i bøvl - Nyt netværk skal styrke små fødevarevirksomheder.
Danmarks små fødevareproducenter sprudler af ideer til nye kvalitetsprodukter og forretningskoncepter, men det er ikke altid nok til at få succes. Hverdagen er ofte præget af papirbøvl og mangel på viden og rådgivning. Derfor har Håndværksrådet dannet et netværk for små fødevarevirksomheder, der i går blev skudt i gang i Roskilde med en stor konference med deltagelse af bl.a. fødevareminister Eva Kjer Hansen.

- Vi skal være mere stolte af vores kvalitetsprodukter. Vi skal lære danskerne at sætte fokus på smagen og det at spise. Jeg er i gang med at se på, om opstramningen af fødevarekontrollen er blevet for stram. Vi har i dag fremsat et nyt lovforslag, så fremover vil der kun gives bøder for alvorlige overtrædelser i førstegangstilfælde, mens mindre og utilsigtede fejl vil være bødefri. Desuden vil vi nedsætte bødestørrelserne for mindre virksomheder, sagde fødevareministeren.

Innovationsvitaminer
Mere end 80 små fødevarevirksomheder og repræsentanter fra branchen deltog på konferencen, der blandt oplægsholderne også talte livsstilseksperten Jørgen Duus. Konferencen skød samtidig Projekt Innovationsvitaminer i gang.

- Der er hårdt brug for et skarpere fokus på de mindre fødevarevirksomheders vilkår, hvis fødevarebranchen skal bevare sin innovationskraft. Men barriererne overstiger tit mulighederne og glæden ved at skabe gode produkter. Vi tror på, at de mindre virksomheder står stærkere i konkurrencen, hvis de samarbejder. Vi vil opdyrke nye idéer til at skabe vækst og samarbejde på tværs af de traditionelle skel mellem detailforretninger, food-service og fødevareproducenter, siger afdelingschef Anne Holm Sjøberg fra Håndværksrådet.

100 spørgsmål til ministeren
De fremmødte virksomheder overrakte fødevareministeren en kurv fuld af nye danske specialfødevarer og over 100 spørgsmål til Eva Kjer Hansen. Det var spørgsmål om alt fra virksomhedernes dagligdags problemstillinger og til regeringens fremtidige fødevarepolitik.

Fakta om projekt Innovationsvitaminer
Formålet projektet Innovationsvitaminer er at styrke konkurrencevilkårene for mindre specialfødevarevirksomheder i region Sjælland igennem et øget samarbejde på tværs i værdikæden. Det er tanken, at mindre fødevareproducenter kan øge deres vækst ved at samarbejde med lokale detailvirksomheder/specialforretninger såsom bager og slagterforretninger, der kan udstille og afsætte lokale fødevarer. De specifikke mål er bl.a. at:

• udvikle og afprøve et netværkskoncept for et forpligtende netværkssamarbejde mellem specialfødevarevirksomheder
• etablere et netværk bestående af 10-15 virksomheder, som hver især igennem netværksforløbet skal udvikle mindst én forretningsidé
• implementere og præsentere de nye forretningsidéer for offentligheden

Kilde: Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127