23948sdkhjf

Tang kan give mad bedre smag

Det kan forhindre fedtstoffer i at blive harske, viser studie
Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre, at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, skriver Danmarks Tekniske Universitet på sin hjemmeside.

Den positive effekt fremgår af et ph.d.-studie fra Ditte Baun Hermund på DTU Fødevareinstituttet. Hun har blandt andet konstateret, at antioxidanterne kan forhindre harskning af fiskeolier, der tilsættes berigede fødevarer som for eksempel müslibarer.

Smag og holdbarhed

Dermed kan blæretang, der typisk skyller op på de danske kyster, hjælpe med at give fødevarer en bedre smag eller forlænge deres holdbarhed.

DTU påpeger dog, at mere forskning i antioxidanternes struktur og virkning er nødvendig, før fødevare-, kosmetik- og medicinalindustrien kan tage dem i brug.

En udenlandsk virksomhed har allerede vist interesse for at udvinde antioxidanter fra blæretang og har talt med DTU Fødevareinstituttet om et samarbejde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078