23948sdkhjf

Miljørigtig distribution af fødevarer

Om et år træder de nye og skrappere Euro 5-miljønormer i kraft ved indregistrering af nye lastbiler i hele Europa. AB Catering i Aalborg er indehaver af Danmarks første Scania med 9-liters EGR-motor i Euro 5-version.
Med de nye miljøkrav, stiger kravene til lastbilernes miljøegenskaber.

Men den svenske lastbilproducent Scania har taget forskud på kravene og har allerede nu leveret Danmarks første Scania lastbil med en nyudviklet 9-liters dieselmotor, der opfylder de kommende Euro 5-miljønormerne ved hjælp af den såkaldte EGR-teknologi.

Den første Scania med 9-liters EGR-motor er kommet til AB Catering i Aalborg. Lastbilen er opbygget med isoleret kasse, kølemaskine og læssebagsmæk, og den skal anvendes til distributionskørsel med fødevarer i det nordjyske område.

For at opnå en optimal kombination af chaufførkomfort, driftsøkonomi og trafiksikkerhed er bilen desuden udrustet med Scanias automatiske gearskiftesystem Opticruise. Systemet klarer alle gearskift uden chaufførens indblanding, så chaufføren i stedet kan koncentrere sig om kørslen og den omgivende trafik. Den bageste bogieaksel er desuden hydraulisk styrbar, så belastning af køreunderlaget samt dækslitage reduceres til et minimum.

Kilde: Im. Stiholt A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079