23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Små ægpakkerier vinder frem

De store skyder sig selv i foden, mener landmand

Fødevarestyrelsen har inden for det seneste år godkendt 16 nye, lokale ægpakkerier, så der nu er i alt 50, skriver dr.dk

Blandt de nye ægpakkeri-ejere er landmand Carsten Sørensen, der på gården Vibens Fryd i Snedsted i Thy har eget pakkeri i en kølecontainer. Der pakker han æggene fra 500 høns og leverer til lokale købmænd, hoteller og specialbutikker,

Producenter med mindre hønsehold oplever ifølge dr.dk, at de store pakkerier kun vil aftage æg fra hønsehold med mindst 12.000 høns.

- De store skyder sig selv i foden ved ikke at lade os komme ind med små hold. For nu etablerer vi egne pakkerier og bliver konkurrenter med lokalt salg, siger Carsten Sørensen til DR.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.142