23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Skagen-fisker satser på søkogte jomfruhummere

De bliver kogt, lige så snart de er kommet om bord på skibet

Lige nu er det primært københavnere, der får glæde af et helt nyt og unikt produkt, men over tid skulle markedet gerne udvides til andre dele af landet.

Det skriver Fiskeri Tidende om søkogte jomfruhummere, der siden slutningen af sommeren har været at finde i Torvehallerne i København, hvor fiskehandlen Hav har taget skaldyrene i sortimentet.

Det er fisker Michael Kiil fra Skagen, der fanger og leverer hummerne. De er kendetegnet ved, at de bliver kogt straks efter, at de er kommet på dæk. Om bord på fartøjet er der installeret en kogemaskine, der koger de levende jomfruhummere i saltvand.

Inspirationen har Michael Kiil fra kollegaer, der har en god forretning ud af søkoge rejer til det svenske marked.

– Jeg kunne jeg jo se, hvordan det går med vores rejebåde og søkogte rejer, og så tænkte jeg, at om det er en kogt reje eller en kogt hummer, det kan vel være lige godt, fortæller han til Fiskeri Tidende.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094