23948sdkhjf

Fødevarer skal også REACH præregistreres

Kommissionen meddeler, at proceshjælpestoffer også skal præregistreres i den nye kemikalielovgivning inden 1. december i år.
DI Fødevarer gør opmærksom på, at Kommissionen bag REACH har præciseret, at proceshjælpestoffer nu også skal præregistreres. Kommissionen siger, at det kun er de stoffer, der tilsigtet kan genfindes i den færdige fødevare, der er undtaget fra præregistrering. Det er således producenten af proceshjælpestofferne (1. led i kæden), der skal præregistrere stofferne.

Konsekvensen ved en manglende præregistrering er, at stoffet ikke, ikke længere må markedsføres, med mindre der straks indledes en direkte registrering, hvilket både er tidskrævende og giver store omkostninger.

Som fødevareproducent er det derfor en god ide at sikre sig, at virksomhedens leverandører af proceshjælpestoffer får præregistreret deres stoffer inden 1. december 2008. Hvis I som virksomhed selv producerer stoffer, der anvendes som proceshjælpestoffer eller importerer stofferne (fra 3. land) direkte, skal I selv sørge for præregistreringen, oplyser DI på deres hjemmeside.



Kilde: DI Fødevarer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078