23948sdkhjf

Novozymes indvier verdens største enzymgæringsfabrik i Kina

Novozymes øger sin kapacitet i bioethanolindustrien ved at udvide produktionen i Kina. Siden 2005 er Hongda-fabrikken i Kina blevet konstant udvidet, og medarbejderstaben er mere end tredoblet.
Novozymes, som er verdens førende inden for bioinnovation, indvier i dag den seneste udvidelse af Hongda-fabrikken i Taicang, Kina, hvilket gør den til verdens største enzymgæringsfabrik.

Fabrikken Suzhou Hongda Enzymes Co. ligger i Taicang, Suzhou, i provinsen Jiangsu, ca. 50 kilometer nord for Shanghai. Den ekstra kapacitet vil især blive brugt til produkter til bioethanolindustrien, og udvidelsen betragtes som en investering i både bioethanol og det ekspanderende kinesiske marked.

Peder Holk Nielsen, koncerndirektør hos Novozymes A/S, siger:

- Efter vores mening er bioethanol et godt eksempel på, hvordan bioteknologien kan fremstille mere af mindre og dermed adskille den økonomiske vækst fra brugen af naturressourcer. Som førende inden for bioinnovation er Novozymes optimistisk med hensyn til fremtiden for bioethanol og villig til hele tiden at øge sin kapacitet på dette område. Suzhou-fabrikken er et af Novozymes' strategiske produktionssteder, og med denne nye udvidelse vil vi kunne gøre endnu mere.

Bioethanol er på nuværende tidspunkt en af de få vedvarende energikilder, som udgør et reelt alternativ til benzin, og som kan erstatte benzin helt eller delvist som brændstof til biler. USA, Brasilien og Kina har defineret nogle klare mål og planer for industriens udvikling. I 2010 planlægger Kina at have mere end fordoblet sit forbrug af bioethanol til 5% af det samlede transportbrændstof med et mål på 3 millioner ton brændstofethanol.

Mere af mindre
Novozymes tilbyder en højeffektiv teknologisk platform til bæredygtig produktion af bioethanol – som kan fremstille mere af færre ressourcer. I 2010 vil Novozymes have masseproducerede enzymer til fremstilling af andengenerationsbioethanol på baggrund af landbrugsaffald.

Qian Weidong, direktør for Suzhou Hongda Enzymes Co., siger, at i de seneste mange år er efterspørgslen efter enzymer til bioethanol og andre applikationer steget kraftigt i hele verden. Siden 2005 har Hongda udvidet sin kapacitet gennem en række ekspansionsprojekter og har i alt mere end tredoblet sin medarbejderstab.

Taicangs borgmester, Xie Ming, deltager i indvielsen i dag. Han bemærker, at Novozymes er førende ikke kun inden for bioteknologi, men også inden for miljøbeskyttelse og socialt ansvar. På trods af den globale økonomiske recession har Novozymes øget sin investering i Taicang og har skabt større indtægter og flere arbejdspladser.

Kilde: Novozymes

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141