23948sdkhjf

LEO Pharma fylder 100 år

Den danske, forskningsbaserede medicinalvirksomhed LEO Pharma fylder 100 år og får samtidig ny bestyrelsesformand.
Den nuværende formand i LEO Fondet og LEO Pharma A/S Ernst Lunding har valgt at trække sig tilbage. Ny bestyrelsesformand i LEO Fondet og LEO Pharma A/S bliver Poul Rasmussen, som er forhenværende forskningsdirektør i medicinalkoncernen og ligeledes tidligere bestyrelsesformand.

Som led i et generationsskifte blev Ernst Lunding den 1. januar 2008 afløst af Gitte Aabo som koncernchef. Ernst Lunding blev i stedet bestyrelsesformand i LEO Pharma A/S og i LEO Fondet, der ejer LEO koncernen 100%.

Men Ernst Lunding har aldrig lagt skjul på, at formandsjobbet var på lånt tid, idet ”man skal kunne frasige sig sin magt, og 13 år som koncernchef var længe nok.” Han siger:

- Generationsskiftet i koncernledelsen er tilendebragt, og det gælder dermed også min mission som bestyrelsesformand. LEO Pharma er med den nuværende koncernledelse i de bedste hænder og står i sit 100 års jubilæum stærkt rustet til fremtidens udfordringer.

I Ernst Lundings direktørtid (1995-2007) har LEO Pharma gennemgået en betydelig udvikling. Overskuddet før skat er vokset fra 400 mio. kr. til ca. tre mia. kr. i 2007, og egenkapitalen er mere end ottedoblet til 17 mia. kr.

Den nye bestyrelsesformand i LEO Fondet og LEO Pharma A/S, Poul Rasmussen føler, at virksomheden er godt rustet til fremtiden:

- Strategien med fokus på LEO Pharmas uafhængighed, stærke indtjening, hvor fornyelse og vækst skal komme fra nye, sikre og effektive lægemidler og nye markeder, ligger fast. Med virksomhedens solide kapitalgrundlag, de dygtige medarbejdere i LEO og den fastlagte strategi står vi godt rustede til en fremtid, hvor konkurrencen bliver hårdere og hårdere.

Foto: LEO Pharma

Kilde: LEO Pharma

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094