23948sdkhjf

Slikgrossist har stoppet handlen med småbutikker

Danmarks største slikgrossist Candyking er stort set holdt op med at sælge slik til små selvstændige slikbutikker, fortæller direktør Lars Klausen til nyhederne på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Candyking gider ikke forære kiosker, der snyder med skat og ulovligt slik, et skalkeskjul ved at handle med dem.

- Detailkæderne gennemfakturerer og har styr på tingene, så problemet er hovedsageligt koncentreret om de mindre og selvstændige kiosker. Bortset fra nogle få stykker, som vi har fuld tillid til, er vi stoppet med at handle med kiosker. De købte typisk et mindre vareparti af os for at have en faktura, de kunne bruge som dokumentation over for myndighederne og for at kunne benytte Candykings brand med et bland-selv display i butikken. Men vi vil ikke misbruges og lægge navn til ulovligheder. Derfor tjekker vores sælgere ved besøg i hver enkelt butik flere gange om året, om alt er i orden, siger Lars Klausen til Dansk Erhverv.

Han vurderer, at cirka 15 procent af det slik, der sælges i Danmark, er importeret ulovligt.

Skat har sagt i offentligheden, at slik, der sælges for mindre end 7,95 kroner per 100 gram er et tegn snyd, men Lars Klausen mener, at den melding også hænger lovlydige butikker unødigt ud.

- Mange af vores kunder benytter bland-selv-slik som slagvare, og de overholder alle regler om afgifter, moms og hygiejne. Men de bliver jo indirekte hængt ud, hvis de sælger til under kr. 7,95.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094