23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Catering, kaffe og kager

10 fødevarevirksomheder deler lokaler og netværk i Symbiosen på Midtsjælland
















Fabrikken ikke optimal








Virksomhederne i Symbiosen i Bjæverskov spænder fra et etableret cateringfirma til et kafferisteri. Der er også en start-up-virksomhed, der producerer fermenteret isthe, en socialøkonomisk kageproducent og sågar en maskinbygger, der fremstiller produktionslinjer til fødevareindustrien. - Vi har valgt at flytte ind i Symbiosen for at få mere sparring og netværk med andre fødevarevirksomheder. Vi begynder at kunne mærke effekten af Symbiosen nu og håber, at det vokser i takt med, at der flytter flere virksomheder ind i Symbiosen, siger Claus Jacobsen fra Kaffeværkstedet, der har boet i Symbiosen i snart et år. I dag er det primært de menneskelige netværk og erfaringsudveksling, der skaber symbiosen, men på sigt kan virksomhederne også dele udstyr, medarbejdere og logistik i større omfang. I løbet af efteråret rykker fire nye virksomheder ind, og tre af dem skal blandt anet dele køle- og frysefaciliteter. Den gamle Nutana-fabrik er dog ikke optimal, da den er bygget til en samlet fødevareproduktion og ikke en række separate produktionsenheder, som Symbiosen består af. - Symbiosen i Bjæverskov er vores forsøg at eksperimentere og se, hvordan man bedst kan skabe en bæredygtig industrisymbiose. Planen er at åbne tilsvarende fødevaresymbioser landet over, hvor små- og mellemstore producenter kan deles om maskiner og administration, siger Mathias Schwartz Kirkegaard, der er medinitiativtager til Symbiosen.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.138