23948sdkhjf

Flügger påvirket af vigende efterspørgsel

Med en nettoomsætning på 888 mio. kr. og et bundlinjeresultat på 59 mio. kr. i første halvår 2008/09 mærker den danskejede Flügger koncern også den generelle afmatning i branchen.
Det ekstraordinære gode salg koncernen oplevede i 1. kvartal, blev i 2. kvartal afløst af en vigende omsætning, der således ligger 3,5 pct. lavere end i samme periode sidste år. Desuden har turbulensen på det islandske marked medført en ekstraordinær nedskrivning på 17 mio. kr. vedrørende goodwill for koncernens islandske selskab.

Sammenlagt betyder det, at Flügger koncernen har reduceret forventningerne til forretningsåret 2008/09.

Således forventer man, at nettoomsætningen i andet halvår vil blive reduceret med 8 pct. og hele året med et par procent sammenlignet med sidste år.

Koncernen skønner, at EBIT margin vil ligge i størrelsesordenen 5-7 pct. mod tidligere forventet i den nedre ende af intervallet 8-10 pct.

Som en konsekvens af den vigende efterspørgsel har koncernen planlagt en tilpasning af omkostningerne. Tilpasningerne får nogen effekt i 2. halvår 2008/09 men vil i større udstrækning slå igennem i forretningsåret 2009/10.

Kilde: Flügger

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1