23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny fødevarechef: Danmark har gigantisk potentiale

- Vi skal bare skabe produkter, der er tilpasset tidens megatrends

Den nye branchedirektør i DI Fødevarer, Leif Nielsen, er stor optimist på den danske fødevareindustris vegne.

- Det globale marked for fødevarer er i kraftig vækst, og hvis vores virksomheder kan skabe produkter, der er tilpasset megatrends som bæredygtighed, sundhed, convenience og to-go produkter, kan vi øge volumen uden at skulle vinde markedsandele fra andre. Det kan den danske industri, og det giver et gigantisk potentiale for større eksport og jobskabelse i Danmark, siger Leif Nielsen i et interview på Dansk Industris hjemmeside, di.dk.

Han er ikke blind for, at der også er en modtrend, som handler om blandt andet lokal identifikation, hjemmelavet mad og lavere kødforbrug. Men han nævner, at det ikke er dér, den største vækst vil ske. Modtrend-markedet er dog også væsentligt og lukrativt, konstaterer Leif Nielsen.

DI Fødevarers nye direktør tiltrådte i jobbet tirsdag. Han kommer fra en stilling som medlems- og kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, hvor han gennem mere end 10 år har arbejdet med at sætte fødevarepolitikken på dagsordenen.

Hos DI Fødevarer har han afløst Ole Linnet Juul, der har været direktør for DI Fødevarer siden etableringen i 1999.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109