23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Danske Æg: Held og dygtighed sender salmonellatal i bund

Test har været afgørende for salmonellafrie kyllinger og æg

Ikke ét eneste tilfælde af salmonella var forårsaget af æg eller kyllingekød fra danske farme i 2015, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Det er resultatet af 30 års hårdt arbejde, mener Jørgen Nyberg Larsen, der er sektorchef i Danske Æg.

- Vi har været rigtig dygtige og lidt heldige med at holde det ude af besætningerne i 2015, siger han.

Jørgen Nyberg Larsen peger på, at man i branchen har sørget for at øge renligheden hos dyrene og varmebehandle fjerkræenes foder.

Tester hver 14. dag

Og så har hyppigere test gjort underværker.

- Vi har strammet op på kontrolprogrammerne, og vi har fået myndighederne til at stramme op, så vi i æglæggerbesætninger tester hver 14. dag.

- Tidligere testede vi kun hver 9. uge, og i EU tester man kun hver 15. uge, forklarer sektorchefen.

/ritzau/

BREAKING
{{ article.headline }}
0.126