23948sdkhjf

Nye veje til sund mad

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Dansk initiativ hjælper fødevaregiganter og iværksættere med at finde nye løsninger.

Kan fødevaregiganterne, innovative startups, førende forskere og talenter fra hele Europa sammen finde nye veje til sundere mad?
 
Ja, lyder svaret fra InnovateFood, et nyt dansk initiativ født ud af medlemsorganisationen Danish Food Cluster, der omfatter 140 store og små fødevarevirksomheder, universiteter og organisationer.



InnovateFood tager udgangspunkt i 12 autentiske udfordringer med at producere sundere mad i fremtiden – udfordringer, der kommer fra både de allerstørste virksomheder og de mindste iværksættere i ind- og udland.
 
De 12 cases vil i august-september næste år blive behandlet i et åbent innovations-setup i InnovateFood Challenge, hvor et ekspertpanel og en gruppe udvalgte studerende vil bearbejde udfordringen.

Fremtidens talenter
 
- Det er en særlig mulighed for at finde nye løsninger, der både kan hjælpe virksomhederne med at finde fremtidens storsællerter og hjælpe med at overkomme aktuelle samfundsudfordringer, siger lederen af initiativet, Nikolai Milman, i en pressemeddelelse.
 
En særlig aktør på InnovateFood er fremtidens talenter, de studerende, som vil udgøre det ene ekspertpanel i InnovateFood Challenge. Dette er en god chance for virksomhederne i forhold til at tiltrække og rekruttere attraktive medarbejdere til branchen, nævner han.
 
Ifølge Mads Clemmensen, direktør for Foodjob.dk, som er ansvarlig for at sammensætte det helt rigtige hold af studerende, er der flere gevinster at opnå for virksomhederne ved at deltage i udfordringen:
 
- Denne type challenge er en unik måde at kanalisere viden ind i fødevareindustrien. Det er også en rigtig stærk mulighed for virksomhederne, fordi de kan få sparring på aktuelle udfordringer, opnå værdifulde og nytænkende inputs fra to skræddersyede paneler og desuden få mulighed for at møde en række talentfulde studerende, siger han.
 
InnovateFood foregår i Aarhus i dagene 31. august-1. september samtidig med Food Festival.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Europas bedste whisky er kåret - og den er nordjysk

Kinesisk nytår og julesalg sender svinepriser på himmelflugt

Danske svineproducenter har udsigt til den højeste svinenotering siden 2001

Lokale producenter hyldes i Vejle

Supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars

Mens danskerne forbruger mindre fersk kød, er salget af vegetariske produkter steget markant

Nyt fra bestyrelser og direktioner

1

Pizzakæde lukkede i Danmark: Nu står flere lande for tur

Nyhedsbrev

15.204 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Trump spænder ben for Thises populære Vesterhavsost

Online Avis Arkiv

Fødevaredanmark: - Afskaf selskabsskatten for start-ups

46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver

Foss har lagt nødvendige millioner i nye teknologier

Købere står i kø til gigantsucces i Esbjerg

Sådan vender fabrik udgift til milliongevinst

Kæmpe koncerner sværger plast-ed

Øl, honning, marmelade og gin: Producenter elsker adgang til specifikt logo

Danish Crowns salg af Tulip Ltd på plads

Din medister har været i Kina: Jan vil revolutionere pølseproduktionen

Orkla satser på nye investeringer og ændrer i topledelsen

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Klimaforandringer truer danske fiskefabrikker

Druen og tiden er moden: Vinbønder slår pjalterne sammen

Efter år med en kæp i hjulet: Bøf-chef vil vende minus til plus

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Lynfrysning sikrer kæmpe succes på fjerne markeder

Mille Food fyrer ledelsen

Danish Crown ansætter ny CFO

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Politiet undersøgte ikke bestikkelse i Carlsberg trods tip

Fødevarenetværk skal lære om allergen-krav

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Papemballage erstatter plast-løsning

Bliv klar til Halloween med gratis skabeloner fra Avery!

Nye partnere i Dansk Stålmontage

VIND en Bruder-bil -Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Siemens sætter nye standarder med lanceringen af Simatic PCS neo

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

Formiddagsevent:Effektiv samhandel ml. kunder & leverandører

Elektriker døgnvagt

Udnytter din virksomhed mulighederne for cirkulær økonomi?

Kjærgaard introducere dataopsamling og analyse uden databoks

Historien bag energiforsikring til virksomheders el-aftale

UT 20U-14 Fstr/Fbrc Sort/Blp

Støb fundamentet for succes med en tryg, planlagt overgang fra projekt til drift

Har du styr på din dunk?

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

Få stærkere kunderelationer og øget salg med effektiv EDI

Kædenyheder fra Brd. Klee A/S

Bliv opgraderet! Som 6.400 andre - Det tager kun ét minut

Stødabsorberende bølgepap til sikker forsendelse

Ajcon bygger nyt grønt køle-/frysehus for JN Spedition

PALOMAT® 5 – stabling og nedstabling af 1-5 paller

Åben Virksomhed – Gibotech inviterer elever fra afgangsklass

Workshop om beregning af migration fra plast

Carsten Holm A/S udstiller på OTD 19 - Offshore Technology D

Send til en kollega

0.19