23948sdkhjf

Nye veje til sund mad

Dansk initiativ hjælper fødevaregiganter og iværksættere med at finde nye løsninger.

Kan fødevaregiganterne, innovative startups, førende forskere og talenter fra hele Europa sammen finde nye veje til sundere mad?
 
Ja, lyder svaret fra InnovateFood, et nyt dansk initiativ født ud af medlemsorganisationen Danish Food Cluster, der omfatter 140 store og små fødevarevirksomheder, universiteter og organisationer.

InnovateFood tager udgangspunkt i 12 autentiske udfordringer med at producere sundere mad i fremtiden – udfordringer, der kommer fra både de allerstørste virksomheder og de mindste iværksættere i ind- og udland.
 
De 12 cases vil i august-september næste år blive behandlet i et åbent innovations-setup i InnovateFood Challenge, hvor et ekspertpanel og en gruppe udvalgte studerende vil bearbejde udfordringen.

Fremtidens talenter
 
- Det er en særlig mulighed for at finde nye løsninger, der både kan hjælpe virksomhederne med at finde fremtidens storsællerter og hjælpe med at overkomme aktuelle samfundsudfordringer, siger lederen af initiativet, Nikolai Milman, i en pressemeddelelse.
 
En særlig aktør på InnovateFood er fremtidens talenter, de studerende, som vil udgøre det ene ekspertpanel i InnovateFood Challenge. Dette er en god chance for virksomhederne i forhold til at tiltrække og rekruttere attraktive medarbejdere til branchen, nævner han.
 
Ifølge Mads Clemmensen, direktør for Foodjob.dk, som er ansvarlig for at sammensætte det helt rigtige hold af studerende, er der flere gevinster at opnå for virksomhederne ved at deltage i udfordringen:
 
- Denne type challenge er en unik måde at kanalisere viden ind i fødevareindustrien. Det er også en rigtig stærk mulighed for virksomhederne, fordi de kan få sparring på aktuelle udfordringer, opnå værdifulde og nytænkende inputs fra to skræddersyede paneler og desuden få mulighed for at møde en række talentfulde studerende, siger han.
 
InnovateFood foregår i Aarhus i dagene 31. august-1. september samtidig med Food Festival.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141