23948sdkhjf

Fødevaresektoren får turbo på digital vækst

Nyt panel skal være med til at hente milliarder

Danske virksomheder kan løfte indtjeningen med 30 milliarder kroner om året, hvis de udnytter nye, teknologiske muligheder, viser en analyse fra Innovationsfonden.

Og nu vil Landbrug & Fødevarer etablere et såkaldt Panel for Digital Vækst, der skal sikre, at danske fødevarevirksomheder og landbrug høster fordelene af digitalisering.

- I fødevareerhvervet sidder vi på et solidt fundament af data og teknologi. Men hvis det for alvor skal løfte os op, så kræver det, at vi får formuleret en samlet vision for, hvad vi vil med digitalisering, og hvordan vi vil nå derhen, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

.- Panelet skal blandt andet lægge en strategi for, hvordan vi bruger vores omfattende datamateriale til at skabe værdi i hele fødevarekæden. Vi er vant til at se ny teknologi som en mulighed og ikke en trussel, der får os til at dreje nøglen om, tilføjer hun.

Panelet for digital vækst er ikke samlet endnu, men idéen er, at der skal være medlemmer fra både store og små fødevarevirksomheder, rådgivningsvirksomheder og agroindustrivirksomheder

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094