23948sdkhjf

Nye EU-regler for økologi trådt i kraft

Ved årsskiftet trådte de nye EU-regler på økologiområdet i kraft.
På fødevareområdet betyder de nye regler, at det pr. 1. juli 2010 bliver obligatorisk for virksomhederne at påsætte EU-logoet på forarbejdede fødevarer. Inden da vil der blive udskrevet en konkurrence på EU-niveau om de bedste forslag til et revideret design af det nuværende blå EU-logo.

Herudover åbner ændringerne muligheder for mærkning om brug af enkelte økologiske ingredienser i fødevarer, som ikke lever op til de normale krav til økologiske produkter.

De nye regler for import af økologiske varer fra lande udenfor EU trådte også i kraft ved årsskiftet, og her vil der være en overgangsperiode på fem år, før de er fuldt implementeret.

Endelig er det forventet, at EU-reglerne i løbet af 2009 bliver udbygget med nye produktionsregler for økologisk akvakultur og økologisk vin.

Den danske bekendtgørelse om økologiske fødevarer er nu ændret, så den stemmer overens med de nye EU-regler. Fødevarestyrelsen er i gang med at opdatere den nuværende vejledning om økologiske fødevarer, hvorefter den vil blive lagt på styrelsens hjemmeside.

Læs mere om økologireglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094