23948sdkhjf

Sørwi-opkøb gav rekordregnskab hos Delika

Også selv om det kostede 2,5 millioner at lukke fabrikken i Hammel

Hos Delika Food Group er koncernchef Kurt Møller rigtig godt træt af, at koncernens fabrik i Aalborg i sidste uge blev ramt af et listeriafund, som lagde produktionen ned i dagevis.

Til gengæld er han rigtig godt tilfreds, når han bladrer i det netop offentliggjorte årsregnskab for Delika Food Group. Det viser en rekordnettoomsætning på 545 millioner kroner og et rekordresultat på knap 23 millioner før skat.

Rekorderne er ganske vist opnået som følge af, at Delika for et år siden købte pålægsfabrikken Sørwi og omdøbte den til Delika Aalborg - uden det opkøb var resultatet ifølge koncernchefen landet i samme niveau som året før.

Men det spiller også ind på Kurt Møllers humør, at det lykkedes at holde skruen solidt i vandet, selv om Delika har brugt en hel del ressourcer på at lukke fabrikken i Hammel. Den lukning endte med at koste omkring 2,5 millioner kroner, blandt andet i fratrædelsesløn, oplyser han og peger på, at Delika aldrig har prøvet at lukke en fabrik før.

Mange af de godt 30 medarbejdere fra Hammels produktion har fået job hos Mammen Mejerierne.

Færre varenumre

Hammel-fabrikkens pålægsproduktion er nu flyttet til Aalborg, og i den forbindelse har der i årets løb også været arbejdet på at lukke en række varenumre ned. 

- Når man overtager en virksomhed, går der altid lidt tid med at finde ud af, hvilke varenumre man kan lægge sammen, nævner Kurt Møller.

Den manøvre hænger også sammen med Delikas omsætningshastighed, som for en del varers vedkommende ifølge koncernchefen var "alt for lav".

- De varer har vi faset ud, og så har vi i stedet satset mere på de varer, vi tjener penge på og kan sælge hurtigt, siger han til Food Supply.

Forsinket lukning

Hammel-fabrikken skulle efter planen have været lukket 31. maj, men det endte med at blive 31. oktober, før nøglen blev drejet for sidste gang. Det skyldtes, at spegepølseproduktionen skulle flyttes til fabrikken i Haderslev, hvor det dog trak ud med at blive færdige med et byggeri til cirka otte millioner kroner. Det byggeri vil derfor først komme til at figurere i indeværende regnskabsår.

Spørger man Kurt Møller, om Delika har nogle større planer for 2016/17, falder svaret prompte: "Nej, det har vi ikke".

- Nu handler det om at konsolidere os med den nye struktur, og ikke mindst har vi fuldt fokus på at få fabrikken i Aalborg helt op og spille. Det er den mest komplicerede af vores fabrikker, men der er en masse muligheder på den, konstaterer koncernchefen.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093