23948sdkhjf

Hundredvis af sager om lort, glas og dyr i fødevarer

Forbrugere melder om alt fra biller i syltetøjet til museunge i bønnerne

428 gange i de seneste to år har danskere klaget over, at der er fundet fremmedlegemer i deres fødevarer. Eksempelvis en rotteunge, biller eller træ og glas. Det skriver Metroxpress.

En af dem, der gjorde et ulækkert fund, var Carina Lausen fra Ringkøbing. Hun fik et chok, da hun fik en skefuld Weetabix-morgenmad i munden:

- Der var noget hårdt og mørkt inden i, der viste sig være en rottelort. Jeg vil slet ikke sige de bandeord, jeg sagde, siger hun til Metroxpress.

Importøren blev sidste år af Fødevarestyrelsen tvunget til at trække produktet tilbage på grund af fundet.

Træ i slik og orme i fiskefars

Sagen er dermed én af de 428 i 2015 og 2016, hvor forbrugere har fundet fremmedlegemer i maden og kontaktet Fødevarestyrelsen. Det viser en aktindsigt til Metroxpress.

Der er fundet træstykker i slik, glas i pasta, hår i rejesalat, orme i fiskefars, en museunge i en pose bønner, og der har været tre sager om biller i en marmelade fra Den Gamle Fabrik fra Orkla.

- Den mad ville min kone ikke spise, da hun så billen, siger Poul Olsen, hvis hustru gjorde fundet, til Metroxpress.

Orklas kvalitetschef, Kirsten Mortensen, erkender, at de har haft flere klager over dyr – især i boysenbærmarmeladen.

Sundhedsfare?

Fødevarestyrelsens beredskabschef Nikolas Kühn Hove siger til Metroxpress:

- Det første, vi gør, er at kontakte virksomheden. Vi skal vurdere, om det skal kaldes tilbage. Er der fundet biller eller en halv rotte i en pose varer, så kan der være en sundhedsfare.

Tidligere på året måtte Mars trække måneders produktion tilbage efter et plastfund.

Mange sager stammer fra detailbutikkerne. Informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop mener dog ikke, problemet er voldsomt stort.

- I betragtning af hvor stort et antal fødevarer, der bliver solgt, så må man sige, at det forekommer meget sjældent, siger han til Metroxpress

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109