23948sdkhjf

Hver robot henter en kvart million om året

Hos Dancake varetager en robot fire mands manuelle arbejde

Den odenseanske robotproducent Universal Robots og virksomhedens danske forhandler, Bila Robotics, oplever et boom i efterspørgslen på fleksible robotter, der blandt andet kan løse kapacitetsproblemer ved sæsonudsving.

Det oplyser Bila Robotics i en pressemeddelelse, hvori virksomhedens direktør, Jan Bisgaard, konstaterer, at kunderne har gode grunde til at være vilde med robotterne:

- For hver robot-arm vores kunder installerer, tjener de mellem en kvart og en halv million om året. Det gør de, fordi robot-armen gør det muligt for medarbejderne at mangedoble deres produktivitet, siger han.

Godt tilfredse medarbejdere

En af de virksomheder, der bruger fleksibel dansk robotteknologi til at tjene penge med, er kageproducenten Dancake. Herfra fortæller produktionschef Palle Jessen, at han i marts implementerede en af Universal Robots' UR10-robotter, som nu varetager fire mands manuelle arbejdsopgaver.

Per Kloster Poulsen, der har titel af regional sales director hos Universal Robots, peger på, at robotterne ikke nødvendigvis er skidt for medarbejderne hos de virksomheder, der køber dem.

- De stigende krav til stor fleksibilitet og hurtige omstillinger i industrien matcher rigtigt godt med vores samarbejdende robotter, der kan bruges til mange af de relativt simple opgaver i små- og mellemstore fremstillingsvirksomheder. Derfor ser vi nu, at mange virksomheder gearer deres produktionskapacitet med vores intuitive robots. Og medarbejderne er som regel godt tilfredse med at lade robotter minimere overarbejdet eller de skæve vagter, siger han.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109