23948sdkhjf

Nu slagter vi lige så få grise som i 1991

Til gengæld sætter strømmen af smågrise over grænsen ny rekord

Danske svineproducenter har aldrig produceret så mange grise som nu. Alligevel er der ikke blevet slagtet færre grise på danske slagterier, end der gør nu, siden 1991.

Det skriver Fødevareforbundet NNF, som oplyser, at slagtetallet i år ventes at lande på knap 18,2 millioner svin mod knap 19 millioner sidste år.

I stedet bliver rekordmange grise sendt til udlandet, når de er få uger gamle. Den trafik sætter igen ny rekord i år, hvor den forventes at havne på mere end 13 millioner smågrise mod 12 millioner sidste år.

Optimist

Hos Fødevareforbundet NNF konstaterer cheføkonom Mogens Eliasen, at udviklingen med færre slagtninger igennem mange år har presset arbejdspladserne på slagterierne.

- Vi har set, at mange landmænd har fundet det mere fordelagtigt at sælge grisene videre meget hurtigt af mange årsager som eksempelvis miljøregler og finansiering. Det betyder desværre, at den danske svineproduktions samfundsaftryk i afledte arbejdspladser har været stærkt dalende, siger han til NNF's hjemmeside.

Mogens Eliasen er dog optimist hvad angår udviklingen i 2017. Han peger blandt andet på, at mange landmænd er på nippet til at bygge nye svinestalde, at der er skabt bedre rammer for finansiering, at pso-afgiften fjernes for slagterierne, og at svinepriserne er steget.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078