23948sdkhjf

Efter års massive milliontab: Nu giver Frigodan overskud

Frosne grøntsager er igen en god forretning for Ardo

Ardo A/S, der sælger sine frosne grøntsager under især navnet Frigodan, har efter adskillige år med million-minusser igen plus på bundlinjen.

Regnskabsåret 2015/16 gav et overskud før skat på 11,9 millioner kroner. De fire foregående år har tilsammen givet underskud på over 120 millioner kroner - senest var der et minus på 11,4 millioner i 2015, hvor regnskabsåret på grund af en omlægning kun var på seks måneder. 

Værst så det ud med et minus på næsten 55 millioner i 2013.

Ardo A/S er ejet af hollandske Ardo N.V, som igen er ejet af den belgiske Haspelagh-familie. Og netop forbindelserne til moderselskabet spiller afgørende ind i det stærkt forbedrede resultat, lader ladelsen forstå i sin beretning i regnskabet:

- En af nøglefaktorerne i resultatet var et endnu stærkere samarbejde og en endnu bedre måde at gøre brug af Gruppens moderselskab samt det
udvidede netværk på 20 fabrikker i Europa, konstaterer ledelsen.

80 procent til Danmark

Andre faktorer, der har spillet ind, er investeringer på cirka ni millioner kroner, blandt andet i produktionsudstyr til optimering af driften samt forbedring af
bygninger.

Af nettoomsætningen på knap 400 millioner kroner blev cirka 80 procent distribueret til
hjemmemarkedet, cirka 15 procent til de nære eksportmarkeder og 5 procent til anden eksport.

- Som den sidste store producent af frosne grøntsager i Danmark respekterer selskabets kunder dens markedsposition, selvom selskabet er under konstant pres fra import, skriver ledelsen.

Ardo A/S producerer sine fødevarer - især frosne ærter - på fabrikken i Orehoved på Falster og har administration, salg og lager i Nyborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081