23948sdkhjf

Haribo med kæmpeinvestering i Faxe

Slikfabrikken bliver forbedret for 57 millioner

 Den tyske slikkoncern Haribo vil i løbet af de kommende par år bruge 57 millioner kroner på at optimere fabrikken i Faxe, skriver Sjællandske Medier

- Det er længe siden, der er brugt så mange penge her. Den millioninvestering vil løfte fabrikken op på et nyt niveau, og det viser jo også, at ejerne ser en fremtid for fabrikken i Faxe, siger Lars Bjerkén, der er teknisk chef hos Haribo i Faxe, til Sjællandske Medier.

Pengene bliver blandt andet brugt på enorme affugtningsanlæg, der kan give de rette temperaturer til slikproduktionen. Første etape er så småt ved at være færdig, og hele projektet forventes afsluttet i 2018.

Nervøsitet

Haribo-folkene i Faxe har tidligere været nervøse for, om de tyske ejere ser en fremtid i Danmark, ikke mindst på grund af de høje danske slikafgifter.

– Udenlandske aktionærer har ingen speciel forkærlighed for, at der skal ligge en fabrik i Danmark. Haribo har fabrikker mange steder, og Haribos ledelse ser på, hvordan den kan optimere virksomhedens indtjening, sagde den danske Haribo-direktør Klaus Christensen således ifølge Dansk Handelsblad på sommerens folkemøde på Bornholm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078