Kaos ved takeaway-restaurant

| Af Lise Stenbro lise.stenbro@nordjyske.dk | Tip redaktionen om en historie

Chicago Roasthouse i Aalborg er havnet i shitstorm efter voldsomme forsinkelser nytårsaften

 "Under al kritik, smagløst, arrogant betjening, urimelig lang ventetid, uprofessionelt, amatøragtigt og klamt". Takeaway-restauranten Chicago Roasthouse i Aalborg er i øjeblikket udsat for en veritable shitstorm på anmeldersiden Trustpilot, og meget tyder på, at der er noget om snakken.

Ifølge kunderne havde restauranten nemlig utrolig svært ved at lange de nytårsmenuer, de have forudbestilt, over disken, så flere kom til at vente i 2-3 timer på mad, som de bagefter var meget skuffede over.

- Det var helt til grin. Vi havde bestilt omkring halvanden uge i forvejen, men da jeg kom der ud klokken 18.30, var der kø helt ud på p-pladsen, fortæller Kim Zebitz.

To og en halv times ventetid

Han endte med at vente mellem to en halv og tre timer på at få udlevet de otte nytårsmenuer, han havde bestilt. Og det var han bestemt ikke ene om. På Trustpilot kan man blandt andet læse om familier og selskaber, som valgte at spise pizza eller hotdogs i stedet for maden fra Chicago Roasthouse, som ikke bare var forsinket - den var også al for sparsom og smagte dårligt.

- Jeg synes, det her lugter langt væk af, at der sidder nogen, som har taget alt for mange ordrer ind. Så for dem handler det åbenbart kun om penge, siger Kim Zebitz.


Langvarig affære


Han oplevede det som om, maden ikke var forberedt - men blev lavet på stedet, og det gjorde det naturligvis til en meget langvarig affære.

- Jeg vil ikke sige, at det ødelagde hele vores nytårsaften. Men maden er jo en stor del af det, og havde vi vidst, at vi skulle vente så længe, kunne vi sagtens have nået at lave en to - tre stege selv. Men når man vælger at få maden udefra, er det jo fordi det gerne skal være lidt nemt og lækkert, siger han.

Roasthouse beklager

Direktør for Chicago Roasthouse Danmark Leif Rousing beklager begivenhedernes gang.

- For det første, så er det er vores fejl, fordi vi har taget for mange ordrer ind. Vi forsøgte ganske vist at sprede bestillingerne, så de første skulle hentes mellem klokken 14 og 16. Men der var desværre mange, som ikke dukkede op som aftalt, og derfor blev der alt for lange køer senere på dagen, forklarer han.

Ventetiden skabte en ubehagelig stemning, som kulminerede, da en mand trængte ind af bagdøren og forlangte at få sin mad her og nu. For han var både højlydt og truende, og det gjorde to af de unge piger, der var på arbejde, så forskrækkede, at de begyndte at græde og måtte sendes ud for at få en smøg og falde til ro.

- Og herefter gik det hele fuldstændigt i ged, fortæller Leif Rousing.

Tumult og flaskekast

Ifølge Leif Rousing blev der også kastet flasker over hegnet til restaurantens baggård, og det skaber så megen tumult, at der tabes fade og anden mad, så personalet må i gang med at lave nyt fra bunden.

- Det er bestemt en situation, vi er meget kede af. For de kunder, der kom til senere, kunne jo ikke gøre for, at andre kom så sent, at det hele blev forsinket, forklarer han.

I modsætning til andre restauranter, som leverer mad ud af huset, pakker Chicago Roasthouse først de varme ting, når kunderne kommer for at hente maden. Og det skabte også en flaskehals.

- Men maden var altså forberedt til alle, understeger Leif Rousing.

Kompensation på vej

Han mener, det var svært at forudse, at det hele ville udvikle sig så kaotisk, så set i bakspejlet kan han godt fortryde, at virksomheden ikke har en klar politik for den slags tilfælde.

- Det her er absolut ikke godt - hverken for vores brand eller troværdighed. For det rammer også vores andre restauranter, selvom de klarede sig godt nytårsaften, siger Leif Rousing.

Han opfordrer de utilfredse kunder fra Aalborg til at sende ham en mail. Så skal de nok få kompensation for de nytårsmiddage, der gik i vasken.

- Og så skal vi have revideret vores system, så vi ikke tager så mange ordrer ind en anden gang, forsikrer han.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Det lukkede Metro får stadfæstet sin bøde

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Nyhedsbrev

Studerende har lavet en kødportal

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

BC Catering fordobler lager

Andesalg satte rekord

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Roskilde får stort fødevarecenter

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RS Components har nu PSoC 6 Bluetooth LE-udviklingssæt fra Cypress

Preeflow-familien vokser med ny mikrodispenser

Morgenmøde om fødevareudvikling

Erhvervslejemål fra kr. 400/m²

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Q-System kåret til Gazelle virksomhed 2017

Digitalisering fører til øget konkurrence

Del din eksportviden med andre kollegaer fra Vandbranchen

Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder

Miniature gear fra ZF Danmark

Prisstærke plastspande til fødevarer

AxFlow fører stort set alt i Filtre, Riste og UV systemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gazelle virksomhed

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

ALPMA osteriudstyr

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktko...

Send til en kollega

0.196