23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Oversvømmede fødevarevirksomheder - sådan skal I gøre

Fødevarestyrelsen konstaterer, at bakterier, virus og parasitter kan være konsekvensen

Hvis en fødevarevirksomhed bliver oversvømmet, kan det have særdeles alvorlige konsekvenser, og Fødevarestyrelsen har derfor offentliggjort en stribe råd om, hvordan man skal forholde sig, hvis det går galt.
 
- Det vand, der kommer ind i en fødevarevirksomhed ved en oversvømmelse, er ofte en blanding af overfladevand og vand fra oversvømmede kloakker. Vandet kan derfor være sundhedsskadeligt og fyldt med blandt andet sygdomsbakterier, virus og parasitter, som kan komme over på fødevarerne, nævner Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Ud med flasker

Styrelsen konstaterer, at lokaler og inventar naturligvis skal rengøres efter en oversvømmelse - og hvis fødevarer har været i kontakt med kloak- eller overfladevand, skal virksomheden tage en række særlige forholdsregler.

Blandt andet skal virksomheden kassere uemballerede, spiseklare fødevarer, og fllasker med eksempelvis øl og sodavand eller andre flasker med kapsel eller skruelåg skal også kasseres, hvis de har været oversvømmet med overfladevand eller kloakvand.

Det skyldes, at man ikke kan gøre fuldstændigt rent ved kapslen eller skruelågslukningen, hvor der kan sidde bakterier.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|