23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Alle kan glo ind på Staunings nye whiskyproces

Nybyggeri får store vinduer, når 100 millioner kroner begynder at rulle

Når Stauning Whiskys nybyggeri på cirka 4.000 kvadratmeter bliver taget i brug næste år, får gæster og forbipasserende fine muligheder for at følge med i, hvordan man laver whisky i Vestjylland.

Byggeriet bliver således flere steder forsynet med glaspartier, som skal gøre det muligt at vise omverdenen, hvad der foregår.

- Der kommer fem bygninger ud mod Stauningvej, hvor man gennem glaspartierne kan følge med i processen fra start til slut, lige fra malteriet til tapningen af whisky. I destillationsrummet kommer der til at stå 24 pot stills. Det bliver et destilleri, der både udvendigt og indvendigt ikke er set magen til i whisky-verdenen, siger direktør Lasse Vesterby fra Stauning Whisky til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Første spadestik i foråret

Nybyggeriet er en konsekvens af, at Stauning gør klar til at kunne 30-doble produktionen fra 30.000 til 900.000 liter whisky om året, efter at virksomheden har fået
den engelske spiritusgigant Diageo som medejer.

Diageo købte i slutningen af 2015 40 procent af Stauning Whisky i en handel, der gav vestjyderne over 100 millioner kroner til udvikling af det lokale whiskybrand.

Første spadestik på det nye byggeri bliver efter planen taget i løbet af foråret, og alt ventes at være klart inden udgangen af 2018.

Byggeriet er tegnet af Loop Architects, som i beskrivelsen af det nye whiskykompleks konstaterer, at Stauning-byggeriet kommer til at fremstå "på sin egen rolige måde, hvor der samtidigt slås ud med armene".

 

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|instance-web02