Alle kan glo ind på Staunings nye whiskyproces
Når Stauning Whiskys nybyggeri på cirka 4.000 kvadratmeter bliver taget i brug næste år, får gæster og forbipasserende fine muligheder for at følge med i, hvordan man laver whisky i Vestjylland.
Byggeriet bliver således flere steder forsynet med glaspartier, som skal gøre det muligt at vise omverdenen, hvad der foregår.
- Der kommer fem bygninger ud mod Stauningvej, hvor man gennem glaspartierne kan følge med i processen fra start til slut, lige fra malteriet til tapningen af whisky. I destillationsrummet kommer der til at stå 24 pot stills. Det bliver et destilleri, der både udvendigt og indvendigt ikke er set magen til i whisky-verdenen, siger direktør Lasse Vesterby fra Stauning Whisky til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Første spadestik i foråret
Nybyggeriet er en konsekvens af, at Stauning gør klar til at kunne 30-doble produktionen fra 30.000 til 900.000 liter whisky om året, efter at virksomheden har fået
den engelske spiritusgigant Diageo som medejer.
Diageo købte i slutningen af 2015 40 procent af Stauning Whisky i en handel, der gav vestjyderne over 100 millioner kroner til udvikling af det lokale whiskybrand.
Første spadestik på det nye byggeri bliver efter planen taget i løbet af foråret, og alt ventes at være klart inden udgangen af 2018.
Byggeriet er tegnet af Loop Architects, som i beskrivelsen af det nye whiskykompleks konstaterer, at Stauning-byggeriet kommer til at fremstå "på sin egen rolige måde, hvor der samtidigt slås ud med armene".