23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Nye bakterier skal give bedre oste

Forbedrede mælkesyrebakterier kan også gavne miljøet

Et nyt projekt med millionstøtte fra Innovationsfonden skal være med til at forbedre mælkesyrebakterier. Restprodukter fra mejeriproduktionen skal udnyttes til at producere aromastoffer, som kan tilsættes forskellige mejeriprodukter og give en bedre smag, skriver Danmarks Tekniske Universitet, DTU, på sin hjemmeside.

Målet er at udvikle mælkesyrebakterier, der fungerer bedre under de eksisterende produktionsforhold, og som konsekvent giver gode, velsmagende oste. Projektet skal efter planen også gøre mejeriproduktiom mere bæredygtig, fordi mælkesukkeret i restfraktioner af ostevallen forhåbentlig kan omdannes til naturlig aroma, fremgår det på dtu.dk.

Projektet foregår i et samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet og Arla Foods/Arla Foods Ingredients.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|instance-web04