23948sdkhjf

- Vi følger med den vej, fisken svømmer

Fonfisk har aldrig set et rødt tal på bundlinjen

Man behøver absolut ikke at være specialiseret i enkelte fiskearter for at begå sig i den danske fiskeindustri.

Det har Fonfisk i Hanstholm bevist igen og igen siden etableringen i 1986.

- Der er over 100 fiskearter i havet omkring Danmark, og vi roder med stort set alt, vi kan komme i nærheden af. Gennem årene har vi i hvert fald været inde over de fleste af arterne, og vi har endnu ikke haft et regnskab med underskud, nævner direktør Carsten Beith.

Torsk og kulmule er p.t. langt de største kategorier; de tegner sig hver for cirka en fjerdedel af Fonfisks omsætning. Også rødspætter, jomfruhummere og mørksej ligger højt på listen, men 25-30 arter bidrager jævnligt til Fonfisks regnskab.

Typisk giver fiskene og de 20 medarbejderes indsats et årligt overskud på godt halvanden million kroner efter skat. Pengene bliver hentet hos både fiskebutikker, fiskemarkeder, restauranter, grossister - og i de seneste år i stigende grad hos supermarkeder.

25 procent herhjemme
- Hvis vi går 15-20 år tilbage, handlede vi slet ikke med supermarkeder. Før lå fiskesalget jo traditionelt i fiskebutikker, men efterhånden som det er flyttet over i supermarkederne, har vi været nødt til at følge med den vej, som fisken svømmer. Vi har simpelthen skruet op for den knap, der hedder supermarkeder, konstaterer Carsten Beith.

Op imod 25 procent af Fonfisks fisk bliver afhændet herhjemme, mens resten bliver solgt på eksportmarkederne i primært Spanien, Frankrig og Italien.

- Det er tre lande, som vi er rigtig godt inde i, og de supplerer hinanden godt, bemærker Carsten Beith, som kunne tale fransk, inden han begyndte at handle med fisk, og som har lært sig italiensk for at kunne begå sig i fiskebranchen i Italien.

- Fransk og italiensk taler jeg pænt flydende, og spansk, det er lidt la-la. Men i virksomheden håndterer vi tilsammen alle tre sprog, siger direktøren, der ejer og driver Fonfisk sammen med sin bror Jørgen Beith og Michael Overgaard.

Fuld palette
Virksomheden beskæftiger sig stort set udelukkende med fersk fisk, men der er dog enkelte frostvarer med i sortimentet.

- Det er mest noget, vi køber ind for at have en fuld palette til vores kunder blandt hoteller og restauranter, for eksempel skaldyrsprodukter og mere eksotiske fisk.Der er stor konkurrence på området, og vi skal være i stand til at levere det hele, siger Carsten Beith.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

McDonald's klar med ny dansk direktør

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Nichesuccesen Adival solgt

Nyhedsbrev

15.172 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Online Avis Arkiv

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Dansk Andeudvikling er konkurs

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Randers-fabrik dominerer det danske marked

De Jydske Eddikefabrikker producerer det meste af butikkernes husholdningseddike

Fødevarefirma afsløret i millionsnyd med moms

Vegansk messe indtager Kødbyen

Danske sømandschips med hidtil største succes

Avis: Carlsberg betalte embedsmænd under bordet

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Får du det optimale ud af dine rør i dit kompressorrum?

Gromas Maskinfabrik A/S - Opruster med et kendt ansigt.

Invitation til samskabelsesworkshop

Oprydningssalg - skiltepylon til under halv pris

Klimavenlige ventilatorer og verdensmål nr. 13

Kommer du også til HI Messen for at få inspiration?

Ny micro griber kan håndtere skrøbelige dele

Industrien tager teknologien til sig - Stor interesse for exoskelet

Lenze sponsor af omformer og regenerativ enhed til DTU’s økobil-projekt

Undgå rygsmerter grundet dårlige ergonomiske forhold

Send til en kollega

0.307