23948sdkhjf

- Vi følger med den vej, fisken svømmer

Fonfisk har aldrig set et rødt tal på bundlinjen

Man behøver absolut ikke at være specialiseret i enkelte fiskearter for at begå sig i den danske fiskeindustri.

Det har Fonfisk i Hanstholm bevist igen og igen siden etableringen i 1986.

- Der er over 100 fiskearter i havet omkring Danmark, og vi roder med stort set alt, vi kan komme i nærheden af. Gennem årene har vi i hvert fald været inde over de fleste af arterne, og vi har endnu ikke haft et regnskab med underskud, nævner direktør Carsten Beith.

Torsk og kulmule er p.t. langt de største kategorier; de tegner sig hver for cirka en fjerdedel af Fonfisks omsætning. Også rødspætter, jomfruhummere og mørksej ligger højt på listen, men 25-30 arter bidrager jævnligt til Fonfisks regnskab.

Typisk giver fiskene og de 20 medarbejderes indsats et årligt overskud på godt halvanden million kroner efter skat. Pengene bliver hentet hos både fiskebutikker, fiskemarkeder, restauranter, grossister - og i de seneste år i stigende grad hos supermarkeder.

25 procent herhjemme
- Hvis vi går 15-20 år tilbage, handlede vi slet ikke med supermarkeder. Før lå fiskesalget jo traditionelt i fiskebutikker, men efterhånden som det er flyttet over i supermarkederne, har vi været nødt til at følge med den vej, som fisken svømmer. Vi har simpelthen skruet op for den knap, der hedder supermarkeder, konstaterer Carsten Beith.

Op imod 25 procent af Fonfisks fisk bliver afhændet herhjemme, mens resten bliver solgt på eksportmarkederne i primært Spanien, Frankrig og Italien.

- Det er tre lande, som vi er rigtig godt inde i, og de supplerer hinanden godt, bemærker Carsten Beith, som kunne tale fransk, inden han begyndte at handle med fisk, og som har lært sig italiensk for at kunne begå sig i fiskebranchen i Italien.

- Fransk og italiensk taler jeg pænt flydende, og spansk, det er lidt la-la. Men i virksomheden håndterer vi tilsammen alle tre sprog, siger direktøren, der ejer og driver Fonfisk sammen med sin bror Jørgen Beith og Michael Overgaard.

Fuld palette
Virksomheden beskæftiger sig stort set udelukkende med fersk fisk, men der er dog enkelte frostvarer med i sortimentet.

- Det er mest noget, vi køber ind for at have en fuld palette til vores kunder blandt hoteller og restauranter, for eksempel skaldyrsprodukter og mere eksotiske fisk.Der er stor konkurrence på området, og vi skal være i stand til at levere det hele, siger Carsten Beith.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Økologisk direktør siger farvel

Vestjyske fødevareproducenter blev klogere

Teenager har succes med kartofler

Så er Arlas nye kæmpebyggeri i gang

Rekordregnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Restaurant er nu børnefri

Nyhedsbrev

15.351 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Hancock får automatisk renseanlæg

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Ny medejer hos Ærø Whisky

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Produktions optimering med WERMA ANDON system

Fjern nemt og hurtigt spåner fra køle-smøremidlet

Frer's jordfejlsrelæ DB3-serien

En DENSORB caddy fuld af overraskelser

Udnyt ressourcerne i dit spildevand – det betaler sig

Én flowswitch, to målinger - til alle typer væsker

DABA lancerer ny bagedygtig løsning i genanvendt plast

Vandværksmesse 31. januar - Roskilde

Data Drevet Produktion - IoT og produktionsplanlægning

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

40 års jubilæum

KUMA fandt en fleksibel løsning

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Siemens Sitrans Probe LU240

Hydrauliske komponenter fra KTR

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Send til en kollega

0.141