- Vi følger med den vej, fisken svømmer

Fonfisk har aldrig set et rødt tal på bundlinjen

Man behøver absolut ikke at være specialiseret i enkelte fiskearter for at begå sig i den danske fiskeindustri.

Det har Fonfisk i Hanstholm bevist igen og igen siden etableringen i 1986.

- Der er over 100 fiskearter i havet omkring Danmark, og vi roder med stort set alt, vi kan komme i nærheden af. Gennem årene har vi i hvert fald været inde over de fleste af arterne, og vi har endnu ikke haft et regnskab med underskud, nævner direktør Carsten Beith.

Torsk og kulmule er p.t. langt de største kategorier; de tegner sig hver for cirka en fjerdedel af Fonfisks omsætning. Også rødspætter, jomfruhummere og mørksej ligger højt på listen, men 25-30 arter bidrager jævnligt til Fonfisks regnskab.

Typisk giver fiskene og de 20 medarbejderes indsats et årligt overskud på godt halvanden million kroner efter skat. Pengene bliver hentet hos både fiskebutikker, fiskemarkeder, restauranter, grossister - og i de seneste år i stigende grad hos supermarkeder.

25 procent herhjemme
- Hvis vi går 15-20 år tilbage, handlede vi slet ikke med supermarkeder. Før lå fiskesalget jo traditionelt i fiskebutikker, men efterhånden som det er flyttet over i supermarkederne, har vi været nødt til at følge med den vej, som fisken svømmer. Vi har simpelthen skruet op for den knap, der hedder supermarkeder, konstaterer Carsten Beith.

Op imod 25 procent af Fonfisks fisk bliver afhændet herhjemme, mens resten bliver solgt på eksportmarkederne i primært Spanien, Frankrig og Italien.

- Det er tre lande, som vi er rigtig godt inde i, og de supplerer hinanden godt, bemærker Carsten Beith, som kunne tale fransk, inden han begyndte at handle med fisk, og som har lært sig italiensk for at kunne begå sig i fiskebranchen i Italien.

- Fransk og italiensk taler jeg pænt flydende, og spansk, det er lidt la-la. Men i virksomheden håndterer vi tilsammen alle tre sprog, siger direktøren, der ejer og driver Fonfisk sammen med sin bror Jørgen Beith og Michael Overgaard.

Fuld palette
Virksomheden beskæftiger sig stort set udelukkende med fersk fisk, men der er dog enkelte frostvarer med i sortimentet.

- Det er mest noget, vi køber ind for at have en fuld palette til vores kunder blandt hoteller og restauranter, for eksempel skaldyrsprodukter og mere eksotiske fisk.Der er stor konkurrence på området, og vi skal være i stand til at levere det hele, siger Carsten Beith.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Nyhedsbrev

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

Send til en kollega

0.256