23948sdkhjf

Arla fyrer på Hirtshals Mejeri

For at Hirtshals Mejeri kan fortsætte som en integreret del af Arla Foods, opsiges 44 af ialt 76 medarbejdere på det nordjyske mejeri.
Ved årsskiftet gik Hirtshals Andelsmejeri sammen med Arla Foods, og siden da har de to virksomheder arbejdet sammen på en langsigtet plan, der skal sikre, at mejeriet i Nordjylland kan fortsætte som en integreret del af Arla. Den færdige plan blev i dag præsenteret for medarbejderne på Hirtshals Mejeri.

Færre udvalgte produkter
I en pressemeddelelse meddeler Arla, at mejeriet i Hirtshals vil komme til at bearbejde nogenlunde samme mængder mælk i 2009, som mejeriet gjorde sidste år (omkring 30 mio. kg.). Planen er fremadrettet, at mælken skal fordeles på færre, udvalgte produkter, som skal gøres mere synlige i hele Danmark.

44 medarbejdere opsiges
Af de 76 medarbejdere, der p.t. arbejder på Hirtshals Mejeri, opsiges i alt 44, mens seks medarbejdere tilbydes tilsvarende stillinger i Arla Foods. Dermed fortsætter Hirtshals Mejeri med 26 medarbejdere. De nedlagte stillinger skyldes, at:
  • Hirtshals Mejeris egen terminal for distribution af færdige produkter til butikkerne fremover vil blive varetaget af Arlas allerede eksisterende landsdækkende distributionsnet.
  • Produktionen på mejeriet forenkles med et skarpere fokus på mejeriets kerneprodukter.
  • Mejeriets sammenlægning med Arla har skabt en række dobbeltfunktioner i afdelingerne for administration og ekspedition.

- Vi har ønsket at sikre mejeriet og dets produktion. Det vigtigste har været at finde en løsning, som gør, at mejeriet kan fortsætte i en tid, som er svær for hele mejeribranchen – og være en sund forretning mange år frem. Derfor har det været nødvendigt at lave de her ændringer. Disse tilpasninger er naturligvis ubehagelige for de medarbejdere, der bliver berørt. Men de er nødvendige for at sikre produktionen i Hirtshals, og vi vil gøre, hvad vi kan for at finde nye muligheder for de berørte medarbejdere. Vi gør det her, fordi vi tror på mejeriets kerneprodukter, og vi vil gøre dem mere tilgængelige for forbrugere i hele landet, siger Arla Foods’ direktør for det danske marked, Lars Aagaard.

Et forhandlingsudvalg med repræsentanter fra alle de berørte parter mødes første gang mandag den 26. januar, hvor man går i gang med at finde den bedst mulige løsning for de medarbejdere, der mister deres job.

Kilde: Arla Foods - www.arlafoods.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097