23948sdkhjf

Fremtidens kantine: Man både spiser og arbejder der

Internet, sjovere kaffemaskiner og hyggelige oaser vinder frem

Fremtidens kantine er ikke bare en spisesal.

Den bliver i langt højere grad et multirum, hvor virksomhedens medarbejdere sætter sig for at arbejde, og som de benytter som uformelt samlingssted gennem hele arbejdsdagen.



Det konstaterer to cateringfolk med fingeren på pulsen, Lasse Köhler og Stig Nyman, der begge arbejder som salgs- og forretningsudviklere hos Dansk Cater.

Deres opgave går blandt andet ud på at hjælpe Dansk Caters kunder i køkkener og kantiner med at blive klar til fremtiden. I den forbindelse har de gransket alverdens trends, og de er ikke i tvivl om, at mange kantiner kommer til at ændre sig drastisk.

- Kantinerummene ændrer simpelthen karaktér. Store virksomheder som Google og Facebook har allerede indrettet deres kantiner, så medarbejderne arbejder og holder møder i kantinen, nævner Lasse Köhler, som ikke er i tvivl om, at det er dén vej, det kommer til at gå også i helt "almindelige", danske kantiner.

Blandt andet fordi vi holder flere og flere møder, og fordi folk har behov for at være fleksible og online, uanset hvor de er. Derfor anbefaler Dansk Cater også, at hvis kantinen skal bruges som arbejdsplads, så skal der være en hurtig internetforbindelse og masser af stikkontakter.

En projektor og whiteboards i kantinen kan også være en god idé - og i så fald skal projektoren ikke hænges op ved buffeten, så den generer kantinemedarbejderne, nævner Stig Nyman.

Alle andre medabejdere skal naturligvis heller ikke generes af hinanden, når de laver forskellige aktiviteter. Derfor vil fremtidens kantiner naturligt indeholde mindre rum og hyggelige oaser, som kan skabes ved hjælp af planter, flytbare vægge og blødere møblement, lyder et andet råd fra Dansk Cater-udviklerne.

Kaffestationer på en arbejdsplads er også et område, der kan være en god idé at se nærmere på - måske bør der kun være én kaffemaskine, og den bør i så fald stå i kantinen. Det er simpelthen sjovere, mener de to trend-eksperter.

- Hvis en virksomhed for eksempel har en udviklingsafdeling og en salgsafdeling, og de har hver sin kaffestation, så mødes medarbejderne fra de to afdelinger ikke ret tit og falder i snak. Det gør de derimod, hvis de allesammen skal hente kaffe i kantinen, konstaterer Lasse Köhler.

- Sådan en uformel smalltalk er med til at styrke arbejdspladsen og sammenholdet, og det giver ofte mere kreativitet og produktivitet, tilføjer han.

Lasse Köhlers og Stig Nymans arbejde er også udtryk for, at Dansk Cater - der ejer både AB Catering, BC Catering og Inco - selv er i gang med at ændre sig:

- Vi bliver mere og mere en sparringspartner for vores kunder frem for bare en leverandør. Vi vil gerne hjælpe dem med at udvikle deres forretning, og dér er det ikke nok bare at vide noget om, hvilke madtendenser der er på vej, konstaterer Stig Nyman.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Nyhedsbrev

15.114 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Online Avis Arkiv

Defco-familie får lov at blive efter salg

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Venner er hoppet med på ginvognen

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Messe byder på topkokkedyst

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Naturli kigger mod andre sektorer

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Webinar: Værktøj til let og effektiv konfigurering af dit automationsprojekt

Fra CAD-data til digital tvilling

Drønlækre kemikalieskabe fra DENIOS

Effektiv palleomsnøring og en sundere arbejdsstilling

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Hvad er det egentligt, vi laver?

Robot-træf 2019

Kom nu ´Mulle... Du vil jo gerne være med i hulen ikk' Mulle?

Ønsker De service uden bindende kontrakter?

Process Engineering A/S er for andet år i træk blevet Great Place to Work®-certificeret!

Besøg hos medlemsvirksomhed AluSteel A/S

inmsystems A/S styrker IT-sikkerheden med ISO27001

Støbning af produkter i gummi (f.eks. i EPDM og Silikone)

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole får 70 % mere plads til projekter

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Bliver selvscanning en succes?

EL:CON indgår serviceaftale med Fitness World på landsplan

Hvordan adskiller Deep Learning sig fra traditionel vision

Send til en kollega

0.16