23948sdkhjf

Forskellen på foodservice og catering? Øh ...

Branchefolk enige om, at catering-ordet kan skabe problemer

Når man leverer fødevarer til storkøkkener, restauranter og kantiner - så er man i foodservice-branchen. Eller er det catering-branchen? Eller er man i begge brancher, fordi det er præcis det samme?

Vi har stillet det helt enkle spørgsmål til nogle branchefolk: Hvad er forskellen på foodservice og catering egentlig?

Ronny Sonny, salgschef hos BC Catering, Odense:
- Det er det samme. Eller nej, det er lidt mere kompliceret, for catering er delt op i to. Det er både det, som vi laver, altså det samme som foodservice, men det er også færdigmad ud af huset.

- Jeg er da flere gange blevet spurgt, om ikke jeg lige kan sende et menuforslag, specielt i forbindelse med konfirmationstiden. Nej, det kan jeg ikke - men jeg kan sende et katalog, hvis man har et cvr-nummer.

Stig Nyman, salgs- og forretningsudvikler, Dansk Cater
- Det er et godt spørgsmål. Men jeg vil sige, at foodservice er levering af fødevarer, og at catering er både produktion og levering.

- Når jeg fortæller, at jeg arbejder hos Dansk Cater, bliver jeg mange gange spurgt om "laver du så mad?" Men det er af folk uden for branchen. I branchen ved man godt, at catering kan betyde begge dele.

Jacob Vilhemsen, konsulent hos BC Catering, Kolding:
- Jeg kan bedst lide at kalde det catering. Jeg har været med i branchen siden 1982, og da hed det catering - vi troede, at det var vores ord for branchen

- Men med årene er det blevet sådan noget udvandet noget, for nu siger man også catering om dem, der leverer mad ud af huset. Jeg har været udsat for mange, der gerne vil bestille mad, og så må jeg jo sige "nej, ring til kroen".

Wikipedia, online-leksikon med svar på næsten alt:
Catering: Catering er levering af mad og drikke fra et stort køkken til institutioner, kantiner, fly eller lignende.
Foodservice: Foodservice (amerikansk engelsk) eller catering-industri (britisk engelsk) definerer de forretninger, institutioner og virksomheder, der er ansvarlige for ethvert måltid tilberedt uden for hjemmet.

Læserne:
Hvad mener du? Skriv gerne din mening om/dine erfaringer med foodservice contra catering i kommentarfeltet herunder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093