23948sdkhjf

Falsk kød: - Nu smager det også godt

En lind strøm af køkkenfolk lod sig narre i Odense

- Før sagde man, at det er godt for dyrene og miljøet - men det smager ikke godt.

- Nu siger man, at det er godt for dyrene og miljøet - og det smager også godt.

Det konstaterede salgschef Niels Estrup fra Orkla Foods Danmark, da han forleden deltog i et arrangement i Cookery i Odense, hvor emnet var bæredygtighed i madlavningen.

Salgschefen var med for at præsentere 165 gæster - fortrinsvis køkkenchefer, kantineledere og økonomaer - for Orklas nye, "falske kød" med navnet Vego. Et vegansk, sojabaseret alternativ, som minder om hakket oksekød, og som kan bruges i lasagne, tærter, sammenkogte chiliretter og meget mere.

- Lav lidt sjpv og ballade
- Når folk går op til buffeten, og der står "vegetar" eller "veganer", så gider de det ikke rigtig. Men hvis I laver lidt sjov og ballade ud af det og lokker dem til at smage det - så kan de lide det. For eksempel kan I skrive "gæt den hemmelige ingrediens", når I serverer lasagne, lød Niels Estrups opfordring til køkkenfolkene.

- Jeg var da også meget skeptisk i starten, men det minder forbavsende meget om kød. Og hvis man gerne vil hjælpe med at trække folk over mod mere bæredygtighed, så er det her et skridt i den rigtige retning, tilføjede han.

Efter at have delt smagsprøver ud til en lind strøm af gæster kunne salgschefen fortælle, at ingen af dem gav udtryk for, at de ikke kunne narres til at tro, at der var tale om ægte kød.

Narrer sine børn
- Sojabaserede alternativer til kød er en stor trend i hjemmekøkkenet, og der er vel tre-fire andre produkter ud over vores på det danske marked. Jeg tror også, at den trend for alvor er på vej til kantiner; i hvert fald oplever vi et kraftigt stigende salg.

- Jeg bruger selv vores produkt derhjemme og narrer min egne børn. De har ikke opdaget, at jeg er gået over til at bruge det i lasagne og den slags, og de er 14 og 17 år. Det er meget sjovt, konstaterede Niels Estrup, som satsede på, at de to teenagere ikke læser denne artikel ...

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078