23948sdkhjf

Lokalt hitter mere end øko

Fynske køkkener lidt langsomme på økofronten, konstaterer BC Catering-salgschef

Der bliver snakket meget om bæredygtighed og økologi i storkøkkener og kantiner - men på Fyn bliver det langt hen ad vejen ved snakken. Dog ikke når det gælder lokale varer - de er i meget høj kurs.

Det fastslår Ronny Sonne, der som salgschef hos BC catering i Odense har fingeren på køkkenpulsen.

- Der står jo "bæredygtighed" i ethvert udbud, sådan er tidens trend. Og på Fyn snakker man rigtig meget om det, uden at det rigtig er kommet i gang. Vi har prøvet økologiske projekter masser af gange i samråd med kommunerne og regionen, men det er ikke for alvor slået igennem, siger salgschefen.

- Mange køkkenchefer og kantineledere siger, at "nu vil de i gang". Men efter nogle måneder kommer der måske en ny chef, og så skal de spare, og så går man tilbage til de konventionelle varer, tilføjer han.

- Det buldrer snart frem
Ronny Sonne peger dog også på, at foodservice-branchen - også på Fyn - trods alt er kommet meget længere med økologi end for tre-fire år siden.

Blandt andet fordi mange varer bare helt selvfølgeligt er blevet økologiske. Det gælder eksempelvis surmælksprodukter i de mængder, som storkøkkener modtager.

 - Jeg er heller ikke i tvivl om, at inden længe, så buldrer det bare frem med bæredygtighed, og det bliver især med de lokale varer. Allerede nu kan vi se, at det er vigtigere for kunderne, at varerne er lokale, end at de er økologiske, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094