23948sdkhjf

Dansk And er gået konkurs

Bestyrelsen traf selv beslutningen på grund af manglende millioner

Efter knap 16 måneder med slagtninger i Struer er Dansk And gået konkurs.

I en pressemeddelelse fra administrerende direktør Per V. Møller oplyser han, at selskabets bestyrelse selv har truffet beslutningen.

- Bestyrelsen i Dansk And A/S har i de seneste uger undersøgt mulighederne for at få stillet ny kapital til rådighed for Dansk And A/S. Dette har desværre ikke været muligt. Aktiekapitalen er tabt efter et tabsgivende 2016.

- Dansk And A/S har i 2017 behov for at få tilført et betydeligt millionbeløb til inddækning af driften, investeringer og sikkerheder for kreditorer og producenter. Bestyrelsen har forholdt sig til dette og bestyrelsen vurderer ikke, at det vil være forsvarligt at drive virksomheden videre uden et betydeligt kapitalindskud, konstaterer direktøren i pressemeddelelsen.

Vanskelig periode
Han nævner også, at virksomheden har haft en vanskelig periode med betydeligt underskud ved etableringen, med Brexit straks efter indskud af kapital og senest med fugleinfluenza.

Ifølge direktøren har der været investeringer på mere end 11 millioner kroner i fabrikken i indeværende regnskabsår, og behovet for investeringer i 2017 ville være på over 10 millioner.

Resultatet for 2016 er ikke opgjort, men de vil ifølge pressemeddelelsen være "et betydeligt underskud". 2015, hvor slagteriet i Struer blev indrettet og slagtede i årets sidste måneder, gav et underskud på 5,1 millioner kroner.

Frygtelig jul
Dansk And oplevede blandt andet en frygtelig jul i 2015, da alvorlige lugtproblemer med hundredevis af ænder førte til negativ medieomtale og tilbagetrækning af omkring 1.400 ænder.

Virksomheden blev omstruktureret i juli sidste år, da der blev tilført ny kapital og en ny ejerkreds, deriblandt Per. V. Møller, som blev direktør i stedet for stifter Martin Daasbjerg. Sidstnævnte havde dog med knap 30 procent fortsat den største aktiepost i det nu kuldsejlede andeprojekt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063