100 madproducenter får gratis hjælp

Ny aftale skal hjælpe med udbredelse af flere lokale fødevarer

De tre sjællandske kommuner Odsherred, Holbæk og Kalundborg, der står bag fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer, NCLF,  sætter nu yderligere skub i udbredelsen af lokale fødevarer.

De har netop besluttet at give 100 virksomheder direkte adgang til fødevareportalen Fooducers digitale platform for at hjælpe producenterne med branding og administration.

- Ud fra blandt andet cvr-registret er vi kommet frem til, at der i hver af de tre kommuner er 400-500 virksomheder, der har med lokale fødevarer at gøre - i hele værdikæden. Og efter først til mølle-princippet giver vi altså nu 100 af dem adgang til Fooducer, fortæller NCLF-leder Berit Nørgaard Olesen til Food Supply.

- Vi betaler det første år hos Fooducer for de 100 virksomheder. Og hvis vi bliver fuldstændig løbet over ende af viksomheder, der vil være med, må vi jo sammen med Fooducer finde ud af, hvad vi så gør, tilføjer hun.

Over 1.000 er med
Fooducer har ifølge stifter Fie Hansen-Hoeck langt over 1.000 virksomheder på virksomhedens nordiske fødevareplatform. Det er ikke en salgsplatform, men et digitalt arbejdsværktøj, der har som formål at forenkle både administration, markedsføring og kommunikation i fødevarebranchen.

Hun ser frem til at få de mange nye NCLF-virksomheder med:

- Det giver dem et samlet, digitalt mødested, hvor de alle kan drage nytte af netværksfordele som at kunne møde og se hinanden, dele nødvendig data og handle virtuelt. En løsning, der sparer virksomhederne tid og unødvendig administration, så de kan fokusere på værdiskabelse og innovation, konstaterer hun.

For alle aftagere - eksempelvis detailkæder, grossister, specialbutikker, storkøkkener og restauranter - er der gratis medlemskab hos Fooducer. For fuldt medlemskab betaler producenter og virksomheder der sælger fødevarer et årligt abonnement afhængig af virksomhedens størrelse.

Leder af NCLF Berit Nørgaard Olesen fortæller, at NCLF gennem længere tid har arbejdet for at koble de dygtige lokale producenter sammen med mulige aftagere i detailhandel og blandt grossister og restaurationer.

- Tiden er inde til, at vi går fra tanke og tale til konkret handling og i praksis får tingene til at ske, siger hun.Madindeks 2016 på madkulturen.dk/madindeks



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Det lukkede Metro får stadfæstet sin bøde

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Nyhedsbrev

Studerende har lavet en kødportal

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

BC Catering fordobler lager

Andesalg satte rekord

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Roskilde får stort fødevarecenter

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RS Components har nu PSoC 6 Bluetooth LE-udviklingssæt fra Cypress

Preeflow-familien vokser med ny mikrodispenser

Morgenmøde om fødevareudvikling

Erhvervslejemål fra kr. 400/m²

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Q-System kåret til Gazelle virksomhed 2017

Digitalisering fører til øget konkurrence

Del din eksportviden med andre kollegaer fra Vandbranchen

Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder

Miniature gear fra ZF Danmark

Prisstærke plastspande til fødevarer

AxFlow fører stort set alt i Filtre, Riste og UV systemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gazelle virksomhed

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

ALPMA osteriudstyr

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktko...

Send til en kollega

0.195