23948sdkhjf

Produktnyt: Ny antiblokeringsfunktion I Yokogawa-rotametre

Pålideligheden i Yokogawas Rotameter-serie af flydermålere er blevet yderligere styrket ved udvikling af en patenteret flyderblokeringsdetektionssystem for RAMC flowmeter-serien. Funktionen detekterer automatisk, hvis flyderen ikke kan bevæge sig frit i målerøret.
Fordelene ved flydermålere er enkelthed, minimalt energiforbrug, lave omkostninger og rubusthed. Dog kan fremmedlegemer I mediet forårsage, at flyderen bliver fastlåst.

I mange år har flyderen været synlig gennem et glasvindue, således det var nemt at se om flyderen bevægede sig korrekt. Moderne instrumenter har metalmålerør med magnetisk overførsel af flyderens bevægelse til en indikator. Selvom dette giver et mere robust instrument, er det unægtelig sværere at kontrollere flowmålerens tilstand.

Antiblokeringsdektektionen er baseret på det faktum, at flyderen vibrerer, når der er flow. Software i transmitteren detekterer, hvorvidt denne basisbevægelse er tilstede, er den ikke det, trigges et fejlsignal og mA udgangssignalet giver en fejlalarm og signalerer dermed, at instrumentet ikke længere fungerer korrekt.

Yokogawa Rotameter serie RAMC og RAKD har hus i rustfrit stål 1.4301 med tæthedsklasse IP66/67. Instrumenterne fås med ATEX godkendelse og RAMC har yderligere SIL1 og SIL2 overensstemmelse. Ud over et 4-20mA signal til flowindikering, fås min. og max. alarmer samt HART og PROFIBUS PA bus systemer.

Rota flowmålerne blev opfundet for 100 år siden af den tyske ingeniør Karl Küppers, I det følgende år blev Deutsche Rotawerke – forløberen for nutidens Rota Yokogawa – grundlagt. Siden da er der ikke ændret I de grundlæggende principper for, hvordan et Rotameter fungerer. Rotametre anvendes inden for kemisk og pharmaceutisk industri samt inden for fødevareproducerende virksomheder.

Kilde: Insatech A/S - www.insatech.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08