23948sdkhjf

Arla udvider og lukker britisk mejeri

Det store, britiske mejeri i Stourton, Leeds, er på vej til at blive endnu større. Samtidig er udsigterne for mejeriet i Northallerton dystre.
Arla er i fuld gang med at udvide Stourton Mejeri i Leeds, som ventes at give Arla helt nye muligheder på det britiske marked samt betydelige besparelser i produktionen. Udvidelsen forventes fuldført i 2010. Disse aktiviteter muliggør samtidig en lukning af Northallerton Mejeri, skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Udvidelser for 550 millioner kroner
Det store, britiske mejeri i Stourton, Leeds, er på vej til at blive endnu større. Allerede sidste år begyndte den fysiske udvidelse af mejeriet, der på investeringsbudgetterne for henholdsvis 2008, 2009 og 2010 er tildelt i alt et samlet beløb på 70 millioner britiske pund (ca. 550 millioner danske kroner) til investeringer i effektiviseringer, øget kapacitet og flere produktionsmuligheder. I den sammenhæng planlægges nu lukning af Arlas ældre mejeri i Northallerton.

100 nye arbejdspladser
Konkret vil Stourton kunne udvide produktionen med blandt andet frisk fløde, crème fraiche og hytteost. Og de mange nye tiltag forventes at kunne skabe 100 nye arbejdspladser. En del af disse vil dog komme fra mejeriet i Northallerton, hvor medarbejderne torsdag er blevet informeret om Arlas planer om at lukke mejeriet.

- Udvidelserne og investeringerne i Stourton er et positivt skridt for vores forretning og ambitionen om at udvide sortimentet samt øge effektiviteten. Men det er samtidig med stor beklagelse, at vi også må orientere medarbejderne om den planlagte lukning af mejeriet i Northallerton, siger Lars Dalsgaard, der er Arla UK's business group director for forsyningskæden (supply chain).

Den planlagte lukning af Northallerton mejeriet forventes at ske i løbet af 2010 og vil i så fald skære omkring 130 stillinger væk.

Kilde: Arla Foods / www.arlafoods.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097