23948sdkhjf

Danish Agro kom godt igennem de mange fusioner

2008 blev igen et meget positivt år for grovvarekoncernen Danish Agro. På salgssiden lykkedes det at holde sammen på forretningen, og virksomheden nåede en koncernomsætning på kr. 3.467 mio. imod kr. 2.867 mio. i 2007. Omsætningen vækstede således med 21%.
Koncernens driftsresultat før afskrivninger – EBITDA, androg kr. 179,1 mio. imod sidste år kr. 126 mio., hvilket svarer til en forbedring på kr. 53,1 mio.

Koncernens resultat før skat udgjorde kr. 76,1 mio. imod året før kr. 36,6 mio. En meget tilfredsstillende udvikling i en periode, hvor der er store markedsmæssige udfordringer i branchen.
Efter skat blev der realiseret et koncernresultat på kr. 71,7 mio. imod kr. 31,1 mio. i 2007. Selskabets egenkapital er i årets løb øget fra kr. 458 mio. til kr. 525 mio., hvilket er meget tilfredsstillende, lyder det fra ledelsen i en kommentar til regnskabet.

Synergier ved fusioner
I forbindelse med fusionerne mellem ØA, SAG, Roskilde Andel og KOF Agro med tilhørende datterselskaber budgetterede Danish Agro med årlige rationaliseringsgevinster på kr. 40-50 mio. Det har vist sig, at Danish Agro her var for pessimistiske, idet virksomheden har opnået samlede driftsbesparelser i niveauet kr. 70 mio. Organisationen har således året igennem arbejdet hårdt på at skære unødige omkostninger af og trimme den nye virksomhed. Rekordresultat samlet set hos Danish Agro koncernens associerede selskaber Danish Agro har sammen med en række øvrige lokalforeninger i DLA betydelige investeringer i associerede selskaber i ind- og udland.

DanHatch koncernen er også kommet godt igennem året med et tilfredsstillende økonomisk resultat. Koncernen har fortsat sin udvikling imod at opfylde målet om på Europæisk plan at være en af de stærkeste rugerikoncerner. I forbindelse med erhvervelsen af en del af KFK i 2002, blev Danish Agro økonomisk involveret i DPL Invest A/S. På grund af det ringe bytteforhold mellem prisen på svinekød og foderudgifter har denne koncern realiseret et ikke tilfredsstillende resultat i 2008.

Selskabets formand, gdr. Jørgen H. Mikkelsen udtaler i pressemeddelesen:

- I Danish Agro glæder vi os over, at vi som et produkt af fusionernehar fpet skabt en større og stærkere enhed til at håndtere de løbende udfordringer og være en god og effektiv partner til dansk landbrug. I en svær tid som denne er det vigtigt med et godt afsæt til nye udfordringer. Det føler vi, at vi har fået skabt med resultatet i 2008.

Adm. direktør Chr. Junker tilføjer at rekordresultatet afspejler, at strategien har været rigtig, når alle de associerede selskaber har performet over budget.Selskabet er derfor godt rustet til nye udfordringer i 2009, forklarer han afsluttende.

Kilde: Danish Agro / www.danishagro.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093