23948sdkhjf

Arlanoteringen sænkes med 20 øre

Arlanoteringen sænkes med 20 øre fra og med 1. marts - årsagen er global overproduktion og mindsket efterspørgsel efter mejeriprodukter.
Fra og med 1. marts sænkes Arlanoteringen med 20 øre. Det besluttede Arla Foods' bestyrelse på sit seneste møde, som blev afsluttet lige før repræsentantskabsmødet i Halmstad gik i gang onsdag eftermiddag.

Som ved seneste sænkning pr. 1. januar er årsagen til sænkningen, at verdensmarkedspriserne er under pres.

Sænkningen sker som en reaktion på det fortsatte fald i verdensmarkedspriserne og store lagre af smør og mælkepulver som bygges op rundt omkring på markederne uden udsigt til at kunne sælge produkterne. Også det påvirker prisen negativt.

- Vi begynder at se tegn på et fald i mælkeproduktionen i visse lande, men det er slet ikke nok til at dæmme op for det store udbud af mejeriprodukter lige nu, siger adm. dir. i Arla Foods, Peder Tuborgh.

Negativ spiral
Markedssituationen forværres af den økonomiske situation, som påvirker forbrugsmønstre og får flere forbrugere til at købe lidt mindre mængder eller vælge billigere mejeriprodukter.

- Kombinationen af den aktuelle markedssituation og den økonomiske krise skaber en negativ prisspiral, og vi ser ikke umiddelbart nogen forbedring, siger han.

Formand for Arla Foods, Ove Møberg, siger, at bestyrelsens krav om besparelser og effektiviseringer i Arla Foods fortsætter med samme styrke.

- Vi ved, at Arla er blevet mere og mere effektiv de seneste år, og der spares, hvor der kan. Men i disse ekstremt pressede tider forventer vi, at alle i selskabet anstregner sig for at afregningen til ejerne kan være så høj som mulig.

Sænkningen betyder, at Arlanoteringen fra 1. marts er 212,4 øre/kg (konv.) og 280,3 øre/kg (øko).

Kilde: Arla Foods / www.arlafoods.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094