23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen skal spare

Fødevarestyrelsen er i 2008 kommet ud med et underskud på 26,7 mio. kr.
Fødevarestyrelsen har i den forbindelse indgået aftale med Finansministeriet om at foretage en tilpasning, så udgifter svarer til bevillingen i 2009.

Tilpasningen kan desværre ikke blive gennemført uden afskedigelser. Samlet set skal styrelsen reducere lønudgifterne med ca. 18 mio. kr. oplyses det i en pressemeddelelse.

- Vi må desværre konstatere, at økonomistyringen i Fødevarestyrelsen ikke har været tilfredsstillende i 2008. Vi har ansat flere personer, end vi har bevilling til, vi har tabt penge på virksomheder og overgangen til et nyt bevillingssystem har været vanskeligt at håndtere, udtaler administrerende direktør for Fødevarestyrelsen, Esben Egede Rasmussen.

Fødevarestyrelsens økonomi bliver nu gennemgået sammen med Finansministeriet. I 2009 skal Fødevarestyrelsen tilpasse økonomien således, at styrelsen efterlever det politisk forudsatte i finansloven.

- Det betyder, at Fødevarestyrelsen fortsat vil prioritere de aftaler, der er om fødevaresikkerhed, dyresundhed og ernæring, forklarer Esben Egede Rasmussen.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111