23948sdkhjf

Ny salmonellahandlingsplan for svin på vej

Dansk svinekød indeholder mere salmonella end det importerede. Det faktum vil Fødevareminister Eva Kjer Hansen lave om på og barsler nu med en ny salmonellabehandlingsplan for svin.
- Vi kan ikke leve med, at dansk svinekød indeholder mere salmonella end det importerede. Nu handler det derfor om at få niveauet i det danske til at falde, lyder meldingen fra Fødevareminister Eva Kjer Hansen og forklarer uddybende:

- Jeg er på vej med en salmonellahandlingsplan for svin, der med blandt andet øget overvågning af besætningerne og flere opdelte slagtninger skal sende salmonellaindsatsen helt ud i grisestien. Når man bekæmper salmonella er der ingen mirakelløsninger. Salmonellabekæmpelse er et langt sejt træk, og her vil den nye salmonellahandlingsplan for svin levere et vigtigt bidrag siger Eva Kjer Hansen, der netop har sat gang i et grundigt eftersyn af den danske salmonellaindsats.

Eksperter fra ind- og udland skal gennemgå indsatsen og komme med anbefalinger til eventuelle justeringer. Eksperternes anbefalinger skal være klar til sommer.

Fødevarestyrelsen har siden slutningen af 2006 haft en omfattende kontrol med dansk og importeret kød – ”case-by-case” kontrollen. Resultaterne af denne kontrol offentliggøres løbende på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109