23948sdkhjf

Milliardstor lånepulje til eksportvirksomhederne

Danske eksportvirksomheder kan fra denne uge søge om eksportlån og statslig genforsikring. Lånepuljerne er på henholdsvis 20 og 10 mia. kroner.
Der er hjælp på vej til de virksomheder, der har fået deres eksportforretninger i klemme i den økonomiske krise. Eksport Kredit Fonden (EKF) kan nu samle de bedste af forretningerne op.

Fra og med tirsdag den 17. marts kan virksomheder således søge om eksportlån til projekter med lange kredittider, mens forretninger med korte kredittider får bedre muligheder for at forsikre sig via genforsikringsaftaler mellem EKF og de private kreditforsikringsselskaber.

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen siger, at de to nye redskaber kan bidrage til at afbøde konsekvenserne af den negative udvikling men påpeger samtidig, at der ikke er tale om et tiltag, der løser alle problemer:

- Vi løser op for den ofte fastlåste ramme på det finansielle marked, men jeg understreger, at det ikke er en tryllestav, der gør, at alt bliver som før. Købere, der før var kreditværdige, kan måske være i en anden position i dag, og redskaberne kan ikke ændre på, at efterspørgslen generelt er faldet på grund af den økonomiske krise, siger hun.

EKF kan over de næste tre år yde eksportlån inden for en ramme på 20 mia. kroner. Genforsikringsaftalerne anslås at kunne understøtte kortfristet eksport for omkring 10 mia. kroner om året.

De 20 mia. kroner i eksportlåneordningen er en del af kreditpakken, og er et supplement til de 100 mia. kroner, som regeringen kan låne til penge- og kreditinstitutterne for at løse op for kreditklemmen.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093