23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen afskediger 39 medarbejdere

Fødevarestyrelsen har i dag orienteret 39 af sine medarbejdere om, at de vil blive afskediget, som et led i de økonomiske tilpasninger, som styrelsen står over for i de kommende år.
De berørte medarbejdere har været til samtale hos deres nærmeste chef og modtaget et såkaldt høringsbrev. Fredag holder Fødevarestyrelsen orienteringsmøder for de pågældende medarbejdere i Århus og Mørkhøj ved København.

- At blive sagt op er for de fleste et voldsomt chok. Jeg kan kun beklage, at vi i dag må sige farvel til medarbejdere, der ydet deres bedste for Fødevarestyrelsen. Jeg håber, at alle berørte medarbejdere hurtigt kommer videre i deres arbejdsliv, siger direktør Esben Egede Rasmussen.

Afskedigelser i hele landet
Afskedigelserne omfatter både medarbejdere i de tre fødevareregioner og i hovedkontoret i Mørkhøj. I Fødevareregion Nord drejer det sig om 9 medarbejdere, i Fødevareregion Syd er det 8, i Fødevareregion Øst 8 og i Mørkhøj 14 medarbejdere.

De økonomiske tilpasninger skyldes, at Fødevarestyrelsen i 2008 kom ud med et underskud på 26,7 mio. kr. Disse tilpasninger kan desværre ikke blive gennemført uden at reducere lønudgifterne med ca. 18 mio. kr., hvilket har resulteret i dagens afskedigelser.

Også tilpasninger i kødkontrollen
Derudover er Fødevarestyrelsen i øjeblikket i færd med at gennemføre en handlingsplan for kødkontrollen på landets slagterier og i kødvirksomheder, der desværre også indebærer afskedigelser som følge af færre slagtninger, omlægning af arbejdsopgaver og tilpasning af bemandingen.

I kødkontrollen er afskediget 7 medarbejdere i Fødevareregion Øst og i Fødevareregion Nord er 23 medarbejdere afskediget som følge af lukningen af Danish Meat Companys slagteri i Vrå og Danish Crown i Holstebro. Herudover vil der i både Fødevareregion Nord og Syd komme mindre tilpasninger som følge af handlingsplanen for kødkontrollen.


Kilde: Fødevarestyrelsen / www.foedevarestyrelsen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078