23948sdkhjf

Rynkeby vil informere om juice

Det skal være nemt for forbrugerne at gennemskue, hvad det er for en juice de køber. Derfor sætter Rynkeby nu fokus på at informere om juicetyper og indhold.
Der er mange myter om juice, og det skyldes blandt andet, at der findes flere typer. Mange tror, at juice indeholder konserveringsmidler og farvestoffer, og at man ved pasteurisering mister en masse vitaminer. Nogen tror endda, at frugtkødet er lavet af plastik. Men det er alt sammen forkert. Juice er ikke tilsat noget unaturligt, men er 100 % frugt, som smager og koster forskelligt alt efter, hvordan det er fremstillet.

Derfor sætter Rynkeby nu information om de forskellige juicetyper på RIGTIG® juiceserien. Her kan forbrugeren bl.a. læse om de tre typer juice, der fås herhjemme: Friskpresset, ikke fra koncentrat og fra koncentrat. Det skal gøre det nemmere for forbrugerne at gennemskue indholdet.

- Jeg tror, at mange af os veksler lidt imellem, hvilken juice vi køber – den lidt billigere koncentratjuice til hverdag og den dyrere friskpressede, når vi skal forkæles lidt ekstra. Og det ønsker vi hos Rynkeby ikke at lave om på. Vores formål er i stedet at oplyse om, hvad det er for en juice, man køber – og samtidig oplyse, at juice fra Rynkeby er 100 % frugt og ikke tilsat sukker eller tilsætningsstoffer, fortæller Carina Jensen, kvalitetschef hos Rynkeby.

Friskpresset juice
Appelsinerne plukkes og transporteres hele til Danmark. Hos Rynkeby presser man selv friskpresset juice, som sendes direkte til butikkernes kølehylder. Denne juice har kun få ugers holdbarhed, men smager til gengæld af nypressede appelsiner. Og så er vitaminerne bevaret på bedst mulig vis.

Juice ikke fra koncentrat (også kaldet NFC-juice)
Appelsinerne presses lige efter plukning, og juicen transporteres nedkølet til Danmark. Her fyldes den på karton og sættes på køl i supermarkedet. Denne juice smager tæt på den friskpressede, men har en længere holdbarhed.

Juice fra koncentrat
Umiddelbart efter plukning og presning dampes vandet fra juicen, og koncentratet sendes til Danmark. Her tilsættes samme mængde vand, som oprindeligt blev fjernet. Juicen pasteuriseres og fyldes på karton. Koncentratjuicen har en meget ensartet kvalitet, og som forbruger kan man være næsten sikker på, at juicen smager ens hver gang. Og så har juicen en lang holdbarhed. Juice fra koncentrat er den mest miljøvenlige juice af de tre juicetyper.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093