23948sdkhjf

Rynkeby vil informere om juice

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Det skal være nemt for forbrugerne at gennemskue, hvad det er for en juice de køber. Derfor sætter Rynkeby nu fokus på at informere om juicetyper og indhold.

Der er mange myter om juice, og det skyldes blandt andet, at der findes flere typer. Mange tror, at juice indeholder konserveringsmidler og farvestoffer, og at man ved pasteurisering mister en masse vitaminer. Nogen tror endda, at frugtkødet er lavet af plastik. Men det er alt sammen forkert. Juice er ikke tilsat noget unaturligt, men er 100 % frugt, som smager og koster forskelligt alt efter, hvordan det er fremstillet.

Derfor sætter Rynkeby nu information om de forskellige juicetyper på RIGTIG® juiceserien. Her kan forbrugeren bl.a. læse om de tre typer juice, der fås herhjemme: Friskpresset, ikke fra koncentrat og fra koncentrat. Det skal gøre det nemmere for forbrugerne at gennemskue indholdet.

- Jeg tror, at mange af os veksler lidt imellem, hvilken juice vi køber – den lidt billigere koncentratjuice til hverdag og den dyrere friskpressede, når vi skal forkæles lidt ekstra. Og det ønsker vi hos Rynkeby ikke at lave om på. Vores formål er i stedet at oplyse om, hvad det er for en juice, man køber – og samtidig oplyse, at juice fra Rynkeby er 100 % frugt og ikke tilsat sukker eller tilsætningsstoffer, fortæller Carina Jensen, kvalitetschef hos Rynkeby.

Friskpresset juice
Appelsinerne plukkes og transporteres hele til Danmark. Hos Rynkeby presser man selv friskpresset juice, som sendes direkte til butikkernes kølehylder. Denne juice har kun få ugers holdbarhed, men smager til gengæld af nypressede appelsiner. Og så er vitaminerne bevaret på bedst mulig vis.

Juice ikke fra koncentrat (også kaldet NFC-juice)
Appelsinerne presses lige efter plukning, og juicen transporteres nedkølet til Danmark. Her fyldes den på karton og sættes på køl i supermarkedet. Denne juice smager tæt på den friskpressede, men har en længere holdbarhed.

Juice fra koncentrat
Umiddelbart efter plukning og presning dampes vandet fra juicen, og koncentratet sendes til Danmark. Her tilsættes samme mængde vand, som oprindeligt blev fjernet. Juicen pasteuriseres og fyldes på karton. Koncentratjuicen har en meget ensartet kvalitet, og som forbruger kan man være næsten sikker på, at juicen smager ens hver gang. Og så har juicen en lang holdbarhed. Juice fra koncentrat er den mest miljøvenlige juice af de tre juicetyper.
Mere om: Rynkeby
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Nyhedsbrev

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis download af e-paper: Den adaptive maskine

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Guldpakken - Messeudstyr

Enkel integration af små nyttige tools i din Siemens HMI-konfiguration

Ara-el præsentere F400 væg monteret stikkontakt til tunnel ventilatorer

RASCH forhandles af Salicath ApS

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

20 fods containere på lager i flere farver

Send til en kollega

0.185