23948sdkhjf

Uenige om retningen: Topchef forlader Rynkeby efter mindre end ti måneder

Efter mindre end ti måneder på posten stopper Ivan Thyregod som adm. direktør for Rynkeby Foods.

Det oplyser juiceproducenten i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen har Ivan Thyregod valgt at trække sig efter gensidig overenskomst med Rynkeby Foods' ejer, Eckes-Granini Group, og i forlængelse af arbejdet med en ny strategi for juicekoncernen.

– Vi har igennem en længere periode arbejdet med Rynkeby Foods' 2025-strategi. Det har været en spændende proces, men den har - desværre - også åbenbaret, at der er væsentlige områder, hvor Rynkeby Foods' ejere og jeg ser forskelligt på tingene. På den baggrund har jeg valgt at fratræde min stilling, udtaler den afgående direktør og fortsætter:

– Det har været en svær beslutning, men også en nødvendig beslutning for at sikre det stærkest mulige bagland for Rynkeby Foods' fremtidige succes. 

Enige om beslutningen

Ivan Thyregod satte sig i direktørstolen hos Rynkeby 1. oktober sidste år, efter han gennem ti år havde bestredet forskellige ledende poster hos Arla Foods.

– Vi har været igennem en rigtig god og grundig rekrutteringsproces, så vi føler os helt sikre på, at Ivan med sin stærke, internationale, kommercielle baggrund og brede forretningsforståelse på tværs af hele værdikæden er den rigtige person til at lede Rynkeby Foods‘ fortsatte succesrige rejse, lød det i den forbindelse fra Uli Bunk, Rynkeby Foods’ bestyrelsesrepræsentant for tyske Eckes-Granini Group.

Ikke desto mindre er man altså nu enige om, at matchet alligevel ikke var det rigtige.

– Det seneste lille års tid hos Rynkeby Foods har været karakteriseret af et højt aktivitetsniveau med mange nye initiativer og nye projekter under Ivan Thyregods ledelse. Så vi kan med glæde konstatere, at trods coronapandemien står Rynkeby Foods rigtig stærkt i sine markeder, og vi har sund vækst på vores brands. Men parterne må også konstatere, at vi ikke ser den samme strategiske retning for virksomheden, og derfor respekterer vi Ivan Thyregods ønske om at fratræde. Management-gruppen i Eckes-Granini vil gerne takke Ivan Thyregod for hans indsats og ønsker ham alt det bedste i fremtiden, udtaler Uli Bunk i dag.

Fratrædelsen betyder også, at Ivan Thyregod samtidig stopper som bestyrelsesformand for Team Rynkeby Fonden. Indtil der er udpeget en ny adm. direktør repræsenterer CFO i Rynkeby Foods, Jens Christian Plauborg, virksomheden midlertidigt.

Direktørskiftet sker oven på et svært 2020 for Rynkeby, der sidste år måtte se toplinjen dykke fra 923 til 849 mio. kr. mens overskuddet efter skat faldt fra 12 til 1 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094