23948sdkhjf

Isentusiaster med vokseværk

Is fra Skarø vil øge produktionen, udvikle nye smagsvarianter og sælge deres økologiske is til flere forskellige distributører.
Is fra Skarø blev grundlagt i 2005 af ægteparret Britta Tarp og Martin Jørgensen på den lille sydfynske ø Skarø, der med sine 2 km2 og knap 40 beboere hører til blandt de mindste af de danske småøer. Virksomhedens produktions- og udviklingsfaciliteter er indrettet i en gammel gård, og den vigtigste råvare i isen – birkesaft – tappes fra lokale birketræer på øen.

Det unikke ved birkesaft er, ifølge Is fra Skarø, at den har nogle sundhedsfremmende egenskaber; den er stresshæmmende, den forebygger birkepollenallergi, og den kan være med til at genopbygge celler efter f.eks. kemoterapi. Birkesaften har desuden en smagsforstærkende effekt, hvilket betyder, at de øvrige råvarer i isen, f.eks. jordbær eller hindbær, smager af mere. Netop derfor anvender virksomheden kun de bedste råvarer i form af økologisk frugt og bær fra de omkringliggende øer.

Øget produktion
Is fra Skarø står over for flere konkrete udfordringer. En af dem er, at virksomheden ønsker at øge isproduktionen fra 1.000 til 10.000 enheder om dagen. Hvis det skal kunne lade sig gøre, må virksomheden investere i nyt produktionsudstyr, der kan følge med den øgede mængde, hvilket kræver en tilbygning til de eksisterende fysiske faciliteter.

Bredere distribution
En anden udfordring bliver at sælge isen til flere forskellige distributører. Derfor har man ansat en fuldtidssælger, der primært skal sørge for at åbne døren til specialbutikker og forretninger, der i forvejen har eksklusive fødevarer i deres sortiment. En konkret idé er at sælge isen til forskellige attraktioner, så isen fremhæver oplevelsen af stedet og omvendt.

I den forbindelse kom Force Technologys innovationsagent Henrik Blach med et konkret indspark:

- Jeg har hørt om en ung mand, der til sommer åbner en bod i Tivoli med salg af hjemmelavet økologisk lakrids. Det kunne være interessant for Is fra Skarø både at lære af hans erfaringer og måske bruge lakridsen, som jo falder inden for det økologiske segment, til en ny smagsvariant.

Salg til nye segmenter
Is fra Skarø arbejder også med muligheden for at introducere deres is til helt nye segmenter, herunder hospitalerne, hvor patienter, der har gennemgået større operationer eller kemoterapibehandling, kan nyde godt af birkesaftens sundhedsfremmende egenskaber, de økologiske frugters høje vitaminindhold og en laktosefri is.

Kilde: Teknologiportalen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.225