23948sdkhjf

Puratos Nordic nedlægger margarineproduktion

Puratos Nordic har meddelt medarbejderne, at selskabet planlægger at nedlægge margarineproduktionen i Vejle og omstrukturere virksomheden.
Da Vejle Margarinefabrik fusionerede med Puratos i 2006, blev der lagt en 5-årsplan, hvor målet var at skabe overskud senest i 2011. I mellemtiden er markedsvilkårene og forudsætningerne for planen ændret markant, hvilket betyder at virksomheden ikke vil blive rentabel før meget senere.

Administrerende direktør Simon Peel fra Puratos siger:

- Fabrikken i Vejle er ikke rentabel og Puratos Gruppen har samtidig ledig kapacitet på andre produktionssteder i Europa. Disse vil fremover kunne levere til kunderne i Danmark og i regionen. Det betyder at det lokale team kan fokusere på kunderne og på udviklingen af innovative nye produktløsninger, der kan bidrage til kundernes succes.

I forbindelse med produktionsnedlæggelsen omstrukturerer Puratos Nordic virksomheden og fortsætter sine aktiviteter i Vejle med et regionalt og et lokalt dansk team. Målet er at styrke virksomhedens position i de nordiske lande, inklusiv Baltikum, og fokusere på salg, marketing, og produkt- og konceptudvikling. Produktionen vil fremover foregå på gruppens øvrige produktionssteder i Europa.

Lukningen af fabrikken i Danmark er således ikke begrundet i den nuværende finanskrise, men er en langsigtet strategisk beslutning med henblik på at skabe en rentabel forretning og styrke virksomhedens fremtidige konkurrenceevne.

Medarbejderne får hjælp
Planen om at nedlægge produktionen vil desværre medføre, at alle medarbejdere i produktionen samt flere funktionærer bliver opsagt. Ca. 45 medarbejdere vil blive berørt.

Puratos Nordic har indgået samarbejde med et eksternt konsulentfirma specialiseret i at genplacere opsagte medarbejdere. Alle berørte medarbejdere i Vejle vil blive tilbudt hjælp til at komme videre i ny beskæftigelse.

- Som virksomhed har vi en stor interesse i, at vores medarbejdere kommer videre på den bedst mulige måde. Derfor har vi besluttet at indgå en aftale med professionelle folk, som skal hjælpe os med at sikre dette sker, siger Simon Peel.

I de kommende uger vil detaljerne i forbindelse med lukningen blive forhandlet med medarbejdernes repræsentanter, men det ventes, at den sidste produktion af margarine, olie og pulver er kørt i Vejle med udgangen af juni 2009.

Kilde: Puratos Nordic - www.puratos.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094