23948sdkhjf

Dragsbæk overtager produktionen af Vejle Margarine

Puratos Nordic overdrager recepterne på Vejle Margarine til Dragsbæk.
Når Puratos Nordic ved udgangen af juni lukker sin danske produktionsdel, det der tidligere var kendt som Vejle Margarinefabrik, så fortsætter de velkendte olie og margarineprodukter til bageri og catering i Dragsbæk regi.

VM Classic margarine
De to virksomheder har netop indgået aftale om overdragelse af både recepter og varemærker under Vejle Margarine. Aftalen indebærer desuden, at en del af produktionsudstyret flytter med fra Vejle, heriblandt den såkaldte køletromle, der er kendt for at give margarinen VM Classic sine særlige kvaliteter. Det mere end 80 år gamle Vejle Margarine mærke er især kendt for traditionelt fremstillet rullemargarine med meget høj elasticitet - værdsat af bagere ved fremstilling af wienerbrød.

Administrerende direktør for Dragsbæk, Johannes Søndergaard siger:

- Med overtagelsen af recepter og produktionsudstyr sikrer vi, at vi kan videreføre produkterne som de kendes i dag. Vi er stolte over at kunne medvirke til fortsættelsen af det traditionsrige VM Classic mærke og ikke mindst den danske tradition for produktion af kvalitetsmargarine til de professionelle bagere.

Produktionsudstyret flyttes til Dragsbæks fabrik i Randers, hvor der allerede produceres margarine på køletromle i dag. Dragsbæk er med overtagelsen den eneste producent i Danmark, der forsat kan tilbyde sine kunder margarine produceret efter den traditionelle metode.

Olie og fedtstoffer til catering
Samtidig overtager Dragsbæk recepter og udstyr til produktion af en række kendte Vejle Margarine olie og fedtstoffer til catering, herunder bl.a. fritureoliemærket Golden Fry. Det er ligeledes hensigten at videreføre disse produkter.

Administrerende direktør for Puratos Nordic, Simon Peel siger:

- Vi er meget tilfredse med aftalen med Dragsbæk. På denne måde kommer beslutningen om at lukke vores danske margarineproduktion ikke til at berøre slutbrugerne, der vil kunne forsætte med at bruge de samme olie- og margarineprodukter som de kender i dag.

Puratos holder fokus på salg, marketing og udvikling
Puratos Nordic forsætter sine aktiviteter i Danmark med sit øvrige produktsortiment og sætter samtidigt fokus på salg, marketing og udvikling af innovative produkter og koncepter indenfor bageri, konditori og chokolade. Baggrunden for lukningen af margarineproduktionen i Vejle er et ønske om at styrke konkurrenceevnen på længere sigt og fokusere ressourcerne, hvor de tilfører mest værdi til kunderne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094