23948sdkhjf

System Frugt tilbagekalder pistaciekerner

System Frugt A/S har i forbindelse med en egenkontrolprøve fundet salmonella i et parti pistaciekerner fra Iran og tilbagekalder derfor det pågældende parti, der er solgt i detailbutikker over hele landet.
Der må ikke være salmonella i pistaciekerner, da det er et spiseklart produkt.

Det salmonellainficerede parti er pistaciekerner i poser à 70 gram solgt i alle dagligvarekæder med hver deres etikette på. Holdbarhedsdatoen er et sted i perioden fra 25-08-2009 til 24-11-2009, oplyser Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugerne til at levere pistaciekerner fra System Frugt tilbage til butikken, hvor de er købt, eller kassere dem.

De amerikanske myndigheder har tidligere fundet salmonella i pistacienødder fra den amerikanske producent Setton Farms, som der indtil videre ikke er fundet produkter fra i Danmark.

Fødevarestyrelsen kontaktede i sidste uge de danske importører og de største supermarkedskæder, og tilbagemeldingen var, at de ikke havde modtaget pistacienødder fra den amerikanske producent. Nu viser det sig, at det ikke kun er denne ene producent, der har et problem med salmonella.

På baggrund af det nye fund vil Fødevarestyrelsen kontakte alle importører og grossister der forhandler pistacienødder, for at de kan sikre, at der ikke er sundhedsmæssige problemer med pistacienødder og -kerner.

Derudover vil Fødevarestyrelsen nu igangsætte en undersøgelse af pistacienødder for salmonella.

Kilde: Fødevarestyrelsen / www.foedevarestyrelsen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127